NT

Åpning av Havøysundveien som Nasjonal Turistvei

Endelig var dagen kommet da Havøysundveien ble formelt åpnet som en av landets atten nasjonale turistveier. Varaordfører Gudleif Kristiansen sa i sin tale at dette er som å vinne i lotto på en fredag når vi vet hvor mange utrolig vakre veistrekninger som kunne blitt valgt.

  1 / 10 
 
Havøysund Musikkforening 
Havøysund Musikkforening
 


Gudleif sa også i sin tale at daværende ordfører Ingalill Olsen neppe hadde de store forhåpninger om at denne dagen skulle komme, da hun for mange år siden sendte inn en kortfattet begrunnelse på hvorfor Havøysundveien burde få status som nasjonal turistvei. Argumentene traff tydeligvis, og flere av talerne fremhevet også Havøysundveien som helt særegen i en storslått natur som bidrar til en fantastisk kjøreopplevelse.

Det var adm. dir. Gunn Ovesen i Innovasjon Norge som hadde fått æren med å kutte snora som formelt markerte at Havøysundveien nå er en Nasjonal Turistveg.

Til tross for et litt surt vær hadde mange møtt opp for å overvære åpninga. Havøysund Musikkforening skapte som vanlig en fin musikalsk ramme, og etter åpninga var det servering av kaffe, saft og kaker. På kvelden var det arktisk buffet på Arctic View med nydelig sjømat, og både maten, utsikten, midnattsola og selve Arctic View ble fremhevet i talene til de inviterte gjestene. Høydepunktet var imidlertid Robin Fauskanger som med innlevelse og trygg fremføring imponerte gjestene med to egenkomponerte låter på piano.

 

Skjema