nav-logo_145x90[1]

Informasjon fra Nav Måsøy

Adresseendringer

I den senere tid har NAV Måsøy fått flere henvendelser vedrørende adresseendring. Hovedregelen er følgende: Varige adresseendringer melder du alltid til Folkeregisteret, og ikke NAV.

Vil du ha NAV-post til en annen adresse?

NAV bruker den adressen du har oppgitt til Folkeregisteret. Ønsker du at NAV skal sende posten din til en annen adresse, kan du be om en midlertidig postadresse i NAV.

De fleste som bor i Norge står oppført med bare én adresse i Folkeregisteret, men du kan oppgi to:

  • den adressen du bor på (bostedsadresse)
  • den adressen du ønsker posten din sendt til (postadresse).

NAV får begge disse adressene fra Folkeregisteret. Har du oppgitt både bostedsadresse og postadresse til Folkeregisteret, sender NAV brev til postadressen din. På skatteetaten.no kan du se hvilken adresse som er registret på deg.

Vil du ha NAV-post til en annen adresse?

Ønsker du at NAV skal sende posten din til en annen adresse, enn den som er registret i Folkeregisteret, kan du be om en midlertidig postadresse i NAV. Det er enklest å endre midlertidig postadresse i selvbetjeningsløsningene Ditt NAV eller Din pensjon på nav.no, men du kan også sende melding om midlertidig postadresse på papirblankett.

Du må oppgi norsk fødselsnummer eller D-nummer for å endre adresse.

Hvor lenge kan en midlertidig adresse vare?

En midlertidig postadresse i NAV kan gjelde i inntil ett år. Trenger du en midlertidig adresse over lengre tid enn ett år, bør du sende melding om ny postadresse til Folkeregisteret. Den midlertidige postadressen i NAV kan forlenges, men det må du gi beskjed om. Da kan du ringe NAV Kontaktsenter på telefon 55 55 33 33.

Når den midlertidige postadressen din i NAV har utløpt, vil NAV bruke adressen fra Folkeregisteret.

Varige adresseendringer melder du altså alltid til Folkeregisteret.

Skjema