A A A
Måsøy kommune Lett regn 0
digital radio

Det digitale radioskiftet kommer til deg

For deg som bor i Troms og Finnmark, slukker de riksdekkende radiokanalene sine sendinger på FM 13. desember. Med dette er radioskiftet i Norge gjennomført. Alle lokalradioene i disse fylkene kan fortsette på FM.

Når det digitale radioskiftet er ferdig, vil du kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio, apper på mobil eller via tv. Med unntak av Radio Norge og P4, som sendes på DAB (uten pluss), sendes nå alle riksdekkende kanaler på DAB+.

NRK og de riksdekkende kommersielle kanalene sender i hvert sitt DAB-nett med ulik dekningsgrad. NRK har en større befolkningsdekning enn de kommersielle kanalene. Det innebærer at du enkelte steder kan få inn NRKs kanaler, men ikke de kommersielle. Der det ikke er DAB-dekning, kan internettradio eller radio via tv være alternative løsninger. Dersom en kommersiell kanal forsvinner mens du kjører bil, kan det være fordi denne kanalen ikke har dekning der du befinner deg. Du kan da se om det er mulig å få inn en NRK-kanal i stedet, siden disse har bedre dekningsgrad.

Mer informasjon finner du her:

På nettsiden www.medietilsynet.no/digitalradio har vi mye informasjon om det digitale radioskiftet.
Du kan også sende spørsmål til digitalradio@medietilsynet.no .
Informasjonsfilm, tv-spot og radio-spot om det digitale radioskiftet: http://www.medietilsynet.no/mediebildet/digitalradio/  
Medietilsynets facebookside: DAB+radio=sant . Nyheter og informasjon om teknologiskiftet.
Slukkeplan - fullstendig oversikt over datoer

Tips en venn Skriv ut

Skjema