valg_banner_198x123px

Endring av stemmekretser i Måsøy kommune

Valgstyret i Måsøy vedtok i møte 06.03.13, sak 2/13 og endre på stemmekretsene. Fra høstens valg 2013 står man igjen med kun en valgkrets i Måsøy kommune, som heter valgkrets 01 - Måsøy kommune. Vi har et mantall og alle stemmeberettigede skal stå oppført her.

Valgstyret i Måsøy vedtok følgende enstemmige vedtak:

  1. Valgstyret vedtar å legge ned følgende stemmekretser i Måsøy kommune
     Stemmekrets 01 Måsøy

            Stemmekrets 02 Ingøy

            Stemmekrets 03 Snefjord (inkl. Lillefjord, Latter og Slotten)

            Stemmekrets 06 Rolvsøy

Valgkretsene overføres til stemmekrets 04 Havøysund.

  1. Valgkrets 04 Havøysund endres til valgkrets 01 Måsøy kommune.
  2. Nedleggingen gjelder f.o.m. valgåret 2013

Valgstyret har valgt å slå sammen stemmekretsene av flere grunner:

Det har vist seg å bli vanskeligere å få folk til å stille i stemmestyrene. Stemmestyret er de som organiserer valgavviklingen på valgdagen. Stemmestyret skal bestå av minst 3 medlemmer, og man må ha vararepresentanter.

At folk ikke kan/vil stille opp har også flere årsaker. Det blir færre personer å ta av, folk er ikke til stede på valgdagen, samt at gjennomsnittsalderen har økt på flere av stedene.

I tillegg er det kommet inn et punkt i valgloven § 9-3 (4):

Kandidat som er oppført på valgliste ved kommunestyrevalget, kan ikke oppnevnes til stemmemottaker eller valgfunksjoner i valglokalene i vedkommende kommune. Kandidat som er oppført på valgliste ved stortingsvalget eller fylkestingsvalget, kan ikke oppnevnes til stemmemottaker eller valgfunksjonær i valglokalene i kommunene i vedkommende fylke.

De som bor i distriktet skal fortsatt kunne få stemme på hjemplassen sin, og slippe å reise til Havøysund for å avgi sin stemme. Dette vil bli gjort som forhåndsstemmegivning.

Rent praktisk så vil 2 valgfunksjonærer fra kommunen reise til distriktet under tiden for forhåndsstemmegivningen, og følgende tidsplan er satt opp:

Sted

Dato og tidspunkt

Lokale

Rolvsøy

Tirs. 27.08   kl. 12.00 – 14.00

Gunnarnes skole

Ingøy

Tirs. 27.08   kl. 17.00 – 19.00

Ingøy skole

Snefjord

Tors. 29.08  kl. 11.00 – 13.00

Snefjord skole (inngang nede)

Måsøy

Tirs. 03.09   kl. 10.00 – 12.00

Måsøy skole

 Alle velgere i distriktet er personlig tilskrevet og informert om dette. I tillegg vil det bli hengt opp oppslag på butikkene.

Ordinær forhåndsstemme periode er fra 12. august til 6. september 2013 og alle velgere kan avgi sin forhåndsstemme hvor som helst i landet, men husk å avgi din stemme så tidlig som mulig slik at stemmen rekker frem til valgdagen som er 9. september.

I Havøysund er forhåndsstemmested servicetorget på rådhuset.

På valgdagen mandag 9. september, og søndag 8. september er det kun anledning å stemme i Havøysund, og valglokalet er Havøysund Samfunnshus.

 

Skjema