barnehagen[1]

Hovedopptak i Høtten Barnehage 2013

Frist for å søke barnehageplass til hovedopptaket er 01. april 2013. Fristen er endelig, og søknaden må være sendt innen søknadsfristen. De som allerede har barnehageplass, trenger ikke å søke på nytt for å beholde plassen.

Det kan søkes om hel eller delt plass. Utgangspunktet er en 100 % plass som kan deles opp i 40 %, 50 % og 60 %. Forutsetningen for at en plass kan deles opp er at to barn kan dele en 100 % plass. Slike delte plasser gjelder hele – ikke delte dager.

Rett til barnehageplass
Lov om barnehager §8 andre ledd sier bl.a. : «Kommunen har plikt til å tilby plass i barnehage til barn under opplæringspliktig alder og som er bosatt i kommunen, jfr.§12a.»
§12a sier: Barn som fyller ett år senest utgangen av august det året det søkes om barnehageplass, har etter søknad rett til å få plass i barnehage fra august i samsvar med denne loven med forskrifter.

Kommunen skal ha minimum ett opptak i året. Søknadsfrist til opptaket fastsettes av kommunen.

Prioritet ved opptak
Lov om barnehager § 13 gjelder både kommunale og private barnehager.
Barn med nedsatt funksjonsevne har rett til prioritet ved opptak i barnehage. Det skal foretas en sakkyndig vurdering for å vurdere om barnet har nedsatt funksjonsevne.
Barn som det er fattet vedtak om etter lov om barneverntjenester §§ 4-12 og 4-4 annet og fjerdeledd, har rett til prioritet ved opptak i barnehage.

Prioriteringene etter det, følger barnehagens vedtekter.

Ved tildeling av plass
Tildeling av plass gjelder fram til opplæringspliktig alder.
Barnehagene gjennomfører opptaket iht egne opptakskriterier og sender ut tilbudsbrev.
De som får plass mottar et tilbudsbrev med 7 dagers svarfrist (utfylt svarslipp sendes barnehagen).

Søknadsskjema finnes under selvbetjeningsportalen på kommunens hjemmeside, men fås også i papirformat på sevicetorget på rådhuset.

Les barnehagens vedtekter her

Les mer om hva barnehageloven sier her

Les mer om saksbehandlingsreglene (Forskrift om saksbehandling ved barnehageopptak) her

Skjema