Markus Svendsen

Markus Svendsen ga kongepokalen til Måsøy

Markus Svendsen ga kongepokalen, som han fikk overrakt av kongen, til Måsøy historielag. Det var en glad Anne Margrethe Lund, leder i historielaget, som tok imot den flotte gaven. Markus Svendsen er den største idrettsutøveren fra Måsøy og Havøysund.
Anne Margrethe Lund og Markus Svendsen

Ikke bare ga Markus bort kongepokalen, men han ga hele premiesamlinga til Måsøy historielag. Han hadde av naturlige årsaker bare med seg noen få av premiene til Havøysund, men til gjengjeld var det de tre premiene han setter størst pris på.

 

Han hadde med seg den første kongepokalen han fikk overrakt av kongen, en medalje fra Lahti med diplom som henger svært høyt og den første lille pokalen han vant. Den første pokalen vant han selvfølgelig i Jensaasbakken i Havøysund.

 

Måsøy kommune har fostret mange store idrettsutøvere, men Markus Svendsen er den største av dem alle. Han er kommunens eneste olympier. Markus Svendsen har en lang idrettskarriere bak seg. Han har blant annet blitt norgesmester i kombinert i 1966, og han deltok i olympiaden i 1968.

 

Det var fullt i menighetssalen under Markus Svendsens foredrag. Det var så fullt at det måtte hentes inn flere stoler.

 

Det ble en trivelig og interessant kveld for tilhørerne. Foredraget til Markus Svendsen traff tilhørerne. Det var både interessant og spennende, og latteren satt løst hos tilhørerne.

 

Foredraget til Markus Svendsen startet før han ble født, om hvordan han fikk navnet sitt, hvordan han traff kona Aud, om idrettsmiljøet i Havøysund og hvilken betydning Jensaasbakken i Havøysund hadde for hans karriere. Han fortalte også om evakueringa og tida hans i militæret.

 

Han kunne fortelle at det var et fabelaktig idrettsmiljø i Havøysund på den tida han vokste opp. Han og mange andre gikk blant annet på skøyter, drev med turning, skigåing og hopp.

 

Jensaasbakken ligger rett over kirkegården i Havøysund. Det var mange flinke hoppere på den tida, og det var tøff konkurranse mellom utøverne. Han fortalte om mange fine hendelser, og han nevnte blant annet krafthopperen Berthur Olsen. En gang tok Berthur så hardt i at beltespenna gikk i stykker.

 

Måsøy kommune benytter anledningen å takke Markus Svendsen for den utrolig fine gaven som ble gitt til Måsøy historielag og dermed alle i Måsøy kommune.

 

Foto: Hanne Olaisen

 

Markus Svendsen
Markus Svendsen med kongepokalen og den aller første pokalen han vant i Jensaasbakken.
Markus Svendsen
Hoppskiene og langrennskiene han brukte under øvelsene.
Markus Svendsen
Diskusjonene gikk livlig etter foredraget. Det var mange som ville mimre sammen med Markus Svendsen.
Markus Svendsen
Leder i Måsøy historieleg, Anne Margrethe Lund, tar imot kongepokalen fra Markus. (Vi regner med at det er den første og siste kongepokalen Anne Grethe mottar.)

Skjema