Ivar Thomassen

Konsert med Ivar Thomassen

Lørdag 4. mai blir det konsert med Ivar Thomassen på Havøysund Hotell

Scene Finnmark har gleden av å presentere en konsert med tekstforfatter, komponist og musiker IVAR THOMASSEN. Han er født og oppvokst på Russenes i Porsanger, og har tidligere bl.a. arbeidet som lærer i Sør-Varanger og distriktsmusiker i Vadsø. Han er nå bosatt i Alta, og er ansatt som musikklærer ved Alta videregående skole. 

Ivar Thomassen ga i 2003 ut CD-en Attmed havet, en samling med 13 viser på Finnmarksdialekt. Sangene tok blant annet utgangspunkt i områdets egen natur, kultur og historie, og har gjennom hyppig radiospilling, et i denne sammenhengen uvanlig høyt platesalg, samt mange turneer i den nordlige landsdelen vist seg å ha stor og vedvarende appell til publikum i ulike aldre. Svært mange finnmarkinger er fortrolige med sanger som Imella multebær og mygg og Det artige landet, sanger som også har vært godt mottatt i andre deler av landet. Trubadur og Prøysenprisvinner Ragnar Olsen har kalt Ivar Thomassen ”en av Finnmarks best bevarte, og mest interessante, hemmeligheta”. 
 
De 14 sangene på det nye albumet Særlig når timan e blå er hovedsakelig skrevet i årene etter utgivelsen av Attmed havet. Tekstene består av både lekne og poetiske stemningsbilder, med ulike perspektiver på bl.a. forholdet mellom tid som går og tid som kommer, mellom nært og fjernt, mellom det lokale og det globale. Musikken preges av sterke og iørefallende melodier ikledd fengende og oppfinnsomme arrangementer, framført av svært kompetente musikere med stor stilistisk bredde. Platas utgangspunkt ligger innenfor visesjangeren, men med musikalske virkemidler påvirket av både pop, rock og jazz. 
 
 
 
 
KONSERTEN STARTER KL. 20.00

INNGANG KR. 150,-
 

 

Skjema