4321

Måsøy kommune var sammen med Nordkapp - og Lebesby kommune på besøk i Øygarden kommune

Den 7. mai var Måsøy kommune ved ordfører og havnesjef Oddvar Simonsen på besøk i Øygarden kommune sammen med Nordkapp og Lebesby. Bakgrunnen er at Nordkapp som ilandføringskommune for Skrugardfeltet ville ha erfaringsutveksling med Øygarden kommune som har lang erfaring som vert for Statoil og Stureterminalen. 


  1 / 6 
 
 
 


Måsøy og Lebesby, som nabokommuner, ble invitert til å være med på turen. På programmet stod også et møte med Sund kommune, som er en nabokommune i ”oljeskyggen”.

Tidligere rådmann i Øygarden, Ingolf Solsvik, fortalte om erfaringene fra etableringsperioden, og nåværende rådmann, Siri Fahlvik Pettersen, fortalte om kommunens nåværende situasjon. Etter besøket på rådhuset på Rong, dro vi med buss til Stureanlegget. Morten Glitre, tidligere driftssjef på Sture, fortalte oss om anlegget og driften der. Deretter dro vi tilbake til Bergen, og dagen ble avsluttet på Fløyen med middag spandert av Nordkapp kommune. 

Dagen etter hadde vi et møte med rådmann i Sund kommune, Stig Arne Thune. Han holdt et glitrende innlegg om hvordan det er å leve i ”oljeskyggen” og de utfordringer det fører med seg. Men han understreket at alle stort sett er glade for oljen og hva den har medført av positive ringvirkninger for lokalsamfunnene i regionen. Han presiserte at for dem var og er maritim virksomhet den viktigste næringen i kommunen. Vi hadde en fin og lærerik tur til Bergen og Øygarden kommune.

I tillegg hadde vi det veldig hyggelig sammen med en stor delegasjon fra Nordkapp ledet av ordfører Kristina Hansen, ordfører Stine Akselsen og rådmann Harald Larsen fra Lebesby.

Tusen takk til Nordkapp for at vi fikk være med på turen!

 

Skjema