Omstilling 1_145x109

Omstillings- og nyskapingsarbeid i Måsøy.

Måsøy har fått status som omstillingskommune fra 1. januar i år, og den 30. april var kommunestyrerepresentanter og næringsliv invitert til seminar på Havøysun hotell, sammen med Finnmark fylkeskommune, Innovasjon Norge og representant fra Høgskolen i Finnmark.

I tillegg fortalte Raymond Robertsen om erfaringer fra andre omstillingskommuner.

Måsøy er sammen med Nordkapp kommune en av de siste kommunene i Finnmark som har fått omstillingsstatus. Kriteriene for å bli det er blant annet negativ utvikling i sysselsetting og folketall, og et ensidig næringsliv. Målet er å utvikle et bredere og mer robust næringsliv, økt verdiskaping og nye lønnsomme arbeidsplasser og økt kompetanse i kommunen. Dette vil føre til vekst og utvikling i hele Måsøysamfunnet.

Kommunen vil i en fireårsperiode, med mulighet til forlengelse til seks år, få tilført midler fra staten til dette arbeidet. Det er flere måter å organisere arbeidet på – AS, KF (kommunalt foretak), stiftelse, avdeling i kommunen med mer. Det skal opprettes et styre, og for og lykkes er det en forutsetning at man har næringslivet og hele samfunnet med seg.  Det vil nå i første omgang velges et interim styre, før man går videre til organisering og forankring i kommunen.

For mer informasjon: Ta gjerne kontakt med ordfører Anne Karin Olli eller rådmann Raymond Robertsen.

Omstilling 1_500x375.jpg
Omstilling 2_500x375.jpg

Skjema