vann tufjord_145x191

Oppstart av nye Tufjord vannverk

Endelig ser det ut til at vi skal få Tufjord nye vannverk satt i drift. I løpet av de neste 2 – 3 ukene skal alt være på plass og vannverket kunne settes i drift. I perioden frem til ferdigstillelse vil det pågå igangkjøring og testing av renseprosessene og da kan det bli perioder med stopp i vannforsyningen.

Dagens vannforsyning har et trykk på om lag 2 – 2,5 kg. Det nye vannverket leverer med et trykk på om lag 4 – 4,5 kg. Dette er det trykket som er vanlig på vannverk. Men i og med at trykket kun har vært på 2 kg over mange år, kan det hende at røropplegget i boligen har svakheter, og at det derfor kan oppstå lekkasjer i forbindelse med omkoblingen. Vi vil derfor anbefale på det sterkeste at stoppekranene blir stengt i boligene i forbindelse med tilkobling av det nye anlegget og at åpning i hver enkelt bolig blir foretatt under kontroll, slik at eventuelle lekkasjer oppdages med en gang og således kan utbedres før det oppstår skade på bygningen. Vi anbefaler også at stoppekranene i fritidsboliger som står tomme blir stengt nå og åpnet kontrollert når dere igjen er tilbake i Tufjord.

Dato for åpning av vannverket vil bli kunngjort med oppslag på butikken på Gunnarnes og på kantinen i Tufjord, på kommunens hjemmeside www.masoy.kommune.no og ved annonsering over NRK morgensendinger.

 
Før vi kobler inn det nye vannverket vil vi foreta en utspyling av eksisterende ledningsnett i Tufjord. Det blir sannsynligvis gjennomført i uke 10, 4. – 8. mars 2013. Også ved utspyling er det viktig å holde stoppekranen stengt (i alle fall må det ikke tappes vann i boligene) for å unngå at skitt trekker ut i stikkledningene og tetter disse. I forbindelse med spylingen vil det også bli gjennomført kloring av ledningsnettet for å rense bort eventuelle bakterier på nettet. Eksakt dato for spyling og kloring varsles på samme måte som ovenfor.
 
Til slutt vil vi ønske dere alle lykke til med rent vann i Tufjord.

Skjema