A A A
Måsøy kommune Skyet -5
Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:
Kode 
Picasa 3.0

Snefjord Highland gathering

Komiteen Snefjord Highland Games, som arbeider med Snefjord Highland Gathering er blitt tatt opp som assosiert medlem i Scottish Highland Games Association(SHGA). Dette ble avgjort på SHGA`s høstmøte som ble avholdt 25.okotber 2009 i Perth, Skottland.

  1 / 8 
 
Anthony kaster 
Anthony kaster
 


Komiteen består av Trond Egil Nilsen, Kenneth Mckinney, Evy Einarsen, Tordis M Horn og Hanne Grete Einarsen. Den har sitt faste tilholdssted i Snefjord, hvor Snefjord Higland Gathering skal avvikles fra, 30.juni-3.juli 2010.

SHGA er overbygningen for all aktivitet rundt Higland Games i hele verden. De er anerkjent av den britiske og den skotske regjering som det offisielle styringsorgan innen idretten.

- Dette har svært stor betydning for oss og utøvere som deltar hos oss, sier Trond E Nilsen, som i lag med Kenneth Mckinney har arbeidet den siste uken med markedsføringsmateriell til Highland Games i Snefjord. - Deler av programmet for 2010 er på plass og vi sender i disse dager ut invitasjoner til utøvere rundt i verden. - Vi har nå en overbygning og et regelverk å forholde oss til, i tillegg til et instrument når det gjelder kontrollvirksomhet, bl.a dopingkontroll.Regelverket er veldig klar i forhold til hvem som kan arrangere et idrettsarrangement. Det er ikke enkeltpersoner men foreninger og deres komiteer. I tillegg kan vi nå få oversikt og oppdaterte lister på gjeldende rekorder. Som assosiert medlem er det ikke bare Snefjord men hele Norge som er vårt virkeområde. På programmet til Snefjord Highland Games finner man bl.a; Øvelsene; Snefjordsteinen Nr.13 på 188,7 kg – Tømmerstokk kasting – høydekast – atlas stein – lett og tung skotsk slegge og selvfølgelig, Barnas Highland Games.  

 

Tips en venn Skriv ut

Skjema