vannkrane-avstenging_145x124

Snefjord vannverk

Arbeidene med etablering av renseanlegg på Snefjord vannverk har nå vært ute på anbud og kontrakter på arbeidene, henholdsvis bygging av servicebygget og levering av renseanleggene, vil bli underskrevet tidlig i januar 2013. Vi planlegger å starte i løpet av sen vinter/tidlig vår, slik at anlegget vil være i drift til sen vår/tidlig sommer.

Vedtak om utbygging av vannverket og bevilgning av penger til gjennomføringen ble gjort av kommunestyret i møte nå 13. desember 2012.

Vi har tatt kontinuerlig prøver av vannet, i perioder hver uke, og fortsatt er det noen få coliforme bakterier i vannet, og koking av drikkevann og vann til matlaging er derfor nødvendig.
Vi beklager at det har tatt svært lang tid med realisering av renseanlegget, men dette skyldes avklaringer som måtte gjennomføres for å være sikker på at vi får et renseanlegg som tar den forurensningen som er i råvannet. Vi etablerer nå både UV anlegg og kloreringsanlegg, samtidig som vi legger inn alkalisering for å forbedre pH – verdien. I tillegg har vi utvidet størrelsen på service-bygget slik at det er plass for et fremtidig UF – anlegg (membranfiltreringsanlegg), om det skulle vise seg at kvaliteten på råvannet forverres.
Men i løpet av våren vil det bli foretatt oppføring av servicebygg og etablert renseanlegg på Snefjord vannverk og problemene med vannkvaliteten forutsettes å være over i løpet av mai/juni 2013.

Skjema