25. nov. 2021 kl. 13:14

Informasjon om Covid19

Råd og anbefalinger om tiltak for å begrense smitte av covid-19
Ring kommunenes koronatelefon (91 74 72 78), mandag til fredag fra kl 14.00 til 15.30 dersom du har spørsmål eller trenger råd/veiledning. Telefonen er ikke en legevaktstelefon og er kun betjent i ordinær dagtid.

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Råd og anbefalinger om tiltak for å begrense smitte av covid-19
Ring kommunenes koronatelefon (91 74 72 78), mandag til fredag fra kl 14.00 til 15.30 dersom du har spørsmål eller trenger råd/veiledning. Telefonen er ikke en legevaktstelefon og er kun betjent i ordinær dagtid.

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Snø 0
Forsiden/Tjenester/Kultur og oppvekst/Måsøy kulturskole/Hovedmeny/Tilbud, søknadsskjema og vedtekter

Tilbud, søknadsskjema og vedtekter for Måsøy kulturskole

Her finner du oversikt over tilbud, søknadsskjema og vedtekter for Måsøy kulturskole. Alle tilbud er satt opp med forbehold. Det kan komme endringer – disse vil en da få beskjed om.

Gitar
Gitar er et instrument som brukes i alle mulige sammenhenger, undervisningen vil derfor rettes mot både solo- og akkordspill etter noter og gehør. Elevene lærer å spille både klassisk, vise, underholdning, pop og rock. Elevene skal få et godt grunnlag for å kunne delta i de mange sammenhenger der gitaren har en naturlig plass.
Tilbudet gjelder i hovedsak for elever fra 6. klasse og oppover, men yngre elever vil bli tatt opp hvis det er ledig plass.

Piano / Orgel
Er du glad i musikk og drømmer om å kunne spille musikk for deg selv og andre, kan dette være noe for deg. Du kan spille som solist, til kor, dans, i band i familieselskap og for venner. Du kan lære klassisk musikk, folkemusikk, julesanger og den musikken du liker best. Tilbudet er enetimer der elevene får opplæring i pianospill og noter. Du bør ha instrument hjemme du kan øve på. (Piano, keyboard eller orgel.) Tilbudet gjeller fra 1. årstrinn. Ungdom og voksne oppfordres også til å søke. Undervisningen vil foregå på mandager og onsdager.

Teater
Er du glad i å leke og spille teater?
Undervisningen tar sikte på å utvikle evnen til innlevelse, konsentrasjon, kreativitet og fantasi. Vi kommer til å lage små forestillinger og opptredener i gruppene, men vi ønsker også å få til et samarbeide med kulturskolens øvrige kunstuttrykk i forhold til større forestillinger. Vi vil også legge stor vekt på at barna skal oppleve gleden ved å skape selv.

Teaterlek
Tilbudet Teaterlek er tilbake i år og er ment å være med på å utvikle grunnleggende ferdigheter i scenisk arbeid. Man prøver å ta vare på skapergleden og videreutvikle den gjennom lek, samarbeidsoppgaver, bevegelse og sceniske aktiviteter som: improvisasjon, miming, dramatisering, dikte historier og dukke spill. Dette tilbud er i grunnen tenkt til 3. og 4. klasse. Det er 8 elevplasser i gruppa. Undervisningen vil foregå på Samfunnssalen.

Teater
En videreføring av teaterlek, men med mer fordypning innenfor teaterretta arbeid. Gjennom å dikte historier, lage handlingsforløp selv og skape egne roller skal elevene jobbe seg fra ide til forestilling. For elever fra 5. – 7. klasse. Det er plass til 8 elever i gruppa. Undervisningen foregår på Samfunnssalen.

Dans
Kulturskolen har lyst å tilby dans fra janusr 2022. Nærmere beskjed kommer etter 5. januar 2022.

Den yngste gruppe er en barnedans/barneballettgruppe. Vi jobber blant annet med koordinasjon, rytmikk, ulike bevegelsesformer og kreativitet.  Timen varer i 45 minutter.  1.klasse til 3.klasse

Den eldste gruppen har en klasse som varer i 1 time og 15 minutter.  I første del av timen skal vi i løpet av året være innom ulike dansesjangre som jazz dans, kreativ dans og klassisk ballett. Siste del av timen skal vi jobbe med koreografi, der de lærer om ulike koreografiske prinsipper. Elevene skal så igjennom året jobbe med å lage egne danser, både i gruppe og alene. 4.klasse til 6.klasse. Begge gruppene skal i løpet av året ha en større fremføring/forestilling.

Det er plass til 12 elever per gruppe. Man får plass etter førstemann til møll prinsippet. De som var danseelever i vår er garantert plass. Vi skal prøve å få undervisningen lagt til rett etter skoletid, men kan ikke garantere noe enda. Så snart endelig tidspunkt for klassene er på plass blir det sendt ut beskjed om dette. Påmelding er bindende, etter at plassen er endelig akseptert.

Ved spørsmål ta kontakt med Kelemen Matis, enten på mail: kemat@masoy.kommune.no eller på telefon 95 09 18 26                         

Skolekorps
Her prioriteres blåseinstrument og notelære men andre instrument kommer også i bruk eksempelvis trommer.  Gjenreisingen av skolekorpset startet siste skoleår og gikk over alle forventninger. Ved sesongslutt var det 14 medlemmer i korpset. For tiden vi har 16 elever. Skolekorpset er en selvstendig forening med eget styre som samarbeider med kulturskolen og HMF. Skolekorpset øver på onsdager rett etter skole (kl. 14.00 – 15.00). Tilbudet er åpent for alle.
Søknadsfrist/ påmelding er den 27. august og 15. januar og det blir kun et opptak. Kontingent for korpsmedlemskap er kr. 890 for skoleåret 2020-21
.

Blåseinstrument.
Vi jobber med å få inn så mange blåseinstrument tilbud som mulig (fløyte, klarinett, saksofon, trompet, kornett, althorn, baryton/euphonium, trombone, tuba) altså enetimer i kulturskolen, så søk gjerne og vi ser hva vi får til. Enetimer på kulturskolen avhenger allikevel av våre ressurser og lærertilgang. Her er det tanken at instrumentets egenskaper utforskes, teknikk og ton men også musikkgenrer og notelære.

Søknadsskjema
Måsøy kulturskole - Virksomhetsplan og vedtekter
Årsmelding Måsøy kulturskolen 2020/2021
Kommunestyrets vedtak - Kultur-utstyr

Skjema