Kajakkurs_145x97

Vellykket padlehelg i Selvika

Kulturuka ble for noen avsluttet med grunnkurs i havkajakk i Selvika. Selvika er perfekt for å lære seg å padle kajakk med langgrunne strender og flotte omgivelser. Det flotte anlegget til Nasjonal Turistveg og det nydelige været gjorde dette til ei perfekt helg.

  1 / 16 
 
Kajakkurs[15].jpg 
Kajakkurs[15].jpg
 


6 motiverte kursdeltakere ble trygt veiledet av Geir Kristoffersen og Bjørn Harald Hansen fra Alta Kajakklubb. Begge er godkjente instruktører med mer enn 50 års samlet erfaring fra kajakkpadling. Gjennom to dager ble det øvd på en rekke grunnleggende teknikker som er viktig å kunne for å få gode og positive opplevelser i en kajakk.

Deltakerne fikk erfare at med tørrdrakt og flytevest så er det helt ufarlig om man skulle være uheldig å falle i sjøen, og at det faktisk går greit både å tømme kajakken for sjø mens man ligger i sjøen og ikke minst komme seg ombord igjen i kajakken.

Alta Kajakklubb hadde med seg kajakker og alt av utstyr, og deltakerne fikk mulighet til å prøve forskjellige typer kajakker med tanke på kjøp av eget utstyr. Det var fornøyde kursdeltakere som kunne motta våttkortet søndag ettermiddag som synlig bevis på at de grunnleggende ferdighetene er på plass.

Havøysund Sjøsportklubb var så fornøyd med helga at det allerede planlegges ei ny padlehelg i Selvika i samarbeid med Alta Kajakklubb.      

Skjema