Torsdagsmorgen reiste ni spillere mellom 13–15 år fra Havøysund sørover. De skal delta på landets største innebandyturnering, Planke cup, i Fredrikstad. I tillegg skal de ha en samling sammen med jevnaldrende spillere ifra Hvaler innebandyklubb. Så det står mye på programmet for de unge måsøyværingene denne helgen.

– Vi reiser med ni ungdommer som er en del av vårt ungdomslag. Det er første gangen vi deltar på denne turneringen, men Alta IBK har spilt her tidligere, forteller reiseleder Isabelle Pedersen, som også har med en utflyttet Havøysund-gutt med i reisefølget.

– Vi har lånt en spiller fra Alta, som tidligere har spilt for dette Havøysund-laget.

– I tillegg til turneringen skal vi også møte spillere på Hvaler, som blir trent av en tidligere spillere på Havøysund IL, men som har flyttet sørover.

Dårlig med tilbud

Hvaler er også ett av lagene som Havøysund-gjengen skal møte i gruppespillet i Planke cup. Så de vil dermed kjenne sine motstandere godt før kampen. I tillegg til Hvaler så står Greåker og Ullensaker/Kisa på motsatt side i G14-klassen. Havøysund-spillerne ser dermed fram til å møte noen nye ansikter på banen.

– Det er dårlig kamptilbud til ungdomslag i Finnmark og Troms. De møter ofte de samme lagene og spillerne i samme turnering opp til flere ganger i Finnmark. På denne turen får vi møte nye lag, og høste nye erfaringer på banen. Så har også dette funket som en gulrot for spillerne denne vinteren.

Dugnad

Det er mye arbeid som ligger bak denne turen. Pedersen & co. har finansiert turen gjennom blant annet loddsalg og sponsing. Mange lokal bedrifter har støttet de unge innebandyspillernes innebandyhelg.

Små steg

Når spillerne kommer hjem fra Fredrikstad er det innebandy lokalt som står på programmet. Blant annet stiller Havøysund IL med et seniorlag i 2. divisjon i år. Der vil noen av spillerne på G14-laget få prøve seg.

– Fire av juniorene vil være med på seriespillet, men vi henter dem opp etter hvert. For man må ikke kaste spillerne ulvene når de er så unge, forteller helgens reiseleder.

Flyttet

Den gruppen spillere som er ett eller to år eldre en Planke cup-gjengen har stort sett flyttet for å gå på skole, og de hadde ikke anledning til å ta del i turen grunnet skolegang. Pedersen setter pris på at flere av de utflyttede spillerne fortsatt vil spille for dem i vinter.

– De eldste juniorene går nå på skole utenfor Havøysund. Men de vil spille for oss. Så uten dem hadde vi ikke klart å stille seniorlag i 2. divisjon i år, sier Pedersen.