Gåshild og Svanhild_150x113

Årskavalkade 2007

Her følger årskavalkaden for 2007. Kavalkaden baserer seg på de mest leste artiklene hver måned dette året. Hjemmesiden til Måsøy kommune har utviklet seg til å bli noe mer enn informasjon fra kommunen, noe som denne årskavalkaden vil vise.
Gåshild og Svanhild_550x413_550x413
Gåshild på besøk hos Svanhild i Dalveien. Svanhild gir Gåshild brød, vann og gress.

Januar
De to mest leste artiklene i januar var Bestevenninner og Måsøy Fremskrittsparti er dannet. Leserne likte tydligvis at Gåshild og Svanhild var blitt bestevenninner. Gåshild var en grågås som på en uforklarlig måte var så langt nord på denne årstida. Svanhild var blitt Gåshilds matmor oppe i Dalveien i Havøysund.

I mange år har det kun vært  fire partier representert i kommunestyret i Måsøy; Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Høyre. På partienes hjemmesider ser vi at både Fremskrittspartiet og Venstre har lokallag i Måsøy. Frp stilte som kjent liste til kommunestyrevalget, og de fikk en representant inn.

liss klar til reise
Liss tar her kofferten under armen for å reise fra Vadsø til Bergen.

Februar
At havøysundjenta Liss Jacobsen skulle dra til Bergen for å være Norge Rundt vert, skapte stor interesse. Les artikkelen her.  En godt lest artikkel var at Slippen mangler folk.

De fleste av oss slår vel på radioen om morgen og hører på Finnmarkssendinga på NRK1. Da hører du henne - Liss Jacobsen fra Havøysund. Vi fikk "se stemmen" i Norge Rundt sendingene på TV. I en lang periode var hun borte fra radioen. Det var i perioden hun hadde resist ned til Norge Rundt redaksjonen i Bergen for å forberede seg.. 

På hjemmesida til Havøysund Patentslipp AS i Havøysund leste vi om hektisk aktivitet. M/S Ryggefjord var i dokk for ombygging, og det ble produsert fiskebehandlingslinje til Meløyfisk. Men Slippen hadde en utfordring, de manglet folk.

Egil Arne båten ligger dypt_550x413
Til å være denne båttypen, ligger den dypt når den kommer sigende inn sundet i Havøysund.

Mars
At Måsøy er en fiskerikommune vildenne årskavalkaden understreke. Vårfisket var godt igang i mars. At   Kammilla Katrine var søkklasta med torsk, var mange interessert i å lese.  -Hei, vi e på tur inn til Havøysund. Kan du komme å ta et bilde av båten, spør en oppglødd skipper Egil Arne Brochmann på telefonen. Vi har nærmere ti tonn torsk ombord. Hittil den største fangsten med nybåten, smiler han bredt.  Artikkelen Klippfisk produksjon med 25 arbeidsplasser ble en god nummer to denne måneden.

April

Den artikkelen som scoret mest i april , hadde et svært høyt lesertall - Nilsen-familien vil ha fred. Spionsaken og hendelsene i Bakfjord startet oktober 1943. Bakfjordsaken har vært en belastning for familien. Les om den tragiske historien i Finnmark Dagblads artikkelserie. Som en god nummer to kom, Norge Rundt-teamet har startet opptakene.  I god kuling skulle det filmes oppe på Arctic View. Vinden var så sterk at NRK-folkene hadde problemer med å holde seg på beina. 
annebritt_150x99
Den heldige vinneren.

Mai
Anne Britt Mathisen, hjelpepleier ved Havøysund helsesenter, er blitt millionær. En lørdag i mai vant hun over 1,1 millioner kroner på Joker-spill. Dette kunne vi lese i mai på hjemmesida. Anne Britt ble millionær het artikkelen.

Det var stor stemning i Polarhallen i Havøysund da skiklubben arrangerte den tradisjonelle folkefesten 17. mai. Skolekorpset og musikkforeninga er alltid rammen på arrangementet. Lesere av hjemmesiden var svært interessert i å se bilder fra 17. mai i Havøysund - Folkefest i Polarhallen.

 

Werner Jensen_500x400
Werner Jensen i hektisk aktivitet med grunnmuren hvor nyhuset til familien skal bygges. Bakerst i bildet ser vi huset som bygges i Vannkumdalen boligfelt.

Juni
Ungdom bygger hus ble mest lest i juni. Det var  stor husbyggeaktivitet i Havøysund. Tidligere i år ble åtte borettslagsleiligheter innflyttingsklare. I år ble det bygd to nye eneboliger i samme område. Rett før nyttår ifjor var fem kommunale boliger ferdige.

Helga 15. - 17. juni 2007 var det klassetreff i Havøysund. Avgangsklassen ved Havøysund skole 1987 hadde 20 års jubileum. Det var 23 stykker som deltok på treffet. Det var 30 som gikk ut av skolen i 1987, mens det var 37 som startet i 1. klasse. 71-årgangen hadde klassetreff ble en god nummer to denne måneden.

Juli

Jo Hugo Brochmann fra Havøysund har sin egen hjemmeside. Der kan du se Havøysund fra lufta. Filmen må du bare se. Det er 2 stykker modellfly med hvert sitt kamera som gjør dette mulig. Havøysund fra lufta ble en klar ener i juli.

På en flott andre plass kom Sekkepipeblåsere og sterke karer.

Det var kraftig musikk utenfor og på Havøysund hotell en fredag kveld i juli. To skotske sekkepipeblåsere og deres musikk og underholdning var rammen rundt presentasjonen av de sterke karene som skulle konkurrere i Snefjord i Snefjord Highland Games.

August

I juni 1982 forlot et forventningsfull gjeng Havøysund skole etter 9 år med både oppturer og nedturer. Helga 27.-29. juli 2007 møttes den samme avgangsklassen i Havøysund for å feire at det var 25 år siden de var ferdig med grunnskolen. En flott førsteplass ble det på Klassetreff i Norges flotteste fiskevær.

9. og 10. september var det kommunestyrevalg i Måsøy. Velgerne skulle ta stilling til hvilke parti og hvem som skulle sitte i kommunestyret. Her kan du lese alle valgprogrammene. Det er også linker til partienes hjemmesider. Artikkelen Hva mener partiene i Måsøy ble ofte besøkt av våre lesere.

Kvinner vil ha makt_550x413
Ingalill Olsen har fortsatt det sterkeste taket på ordførerklubba, men utfordrerne står i kø. Anne Karin Olli (H) (til venstre), Ingalill Olsen (Ap), Elisabeth Guldbrandsen (Sp) og Lisbeth Seppola (SV).

September
Det endelige valgoppgjøret viste at Ap fikk 9 i kommunestyret, Sp og H fikk 3 hver og SV og Frp fikk 1 hver. I forhold til valget i 2003 fikk Ap 1, Sp -1, H 1, SV -2 og Frp 1. I linken nedenfor finner du også navnene på de som kom inn i kommunestyret. Dette meldte hjemmesida til kommunen i september og Endelig valgoppgjør - Ap med rent flertall ble mest lest denne måneden.

Fotograf Idar Mikkelsen har gjennomført et fotokurs for ti interesserte hobbyfotografer. Kurset var organisert gjennom Folkeuniversitetet og var på 18 timer. Vi stakk innom den siste kurskvelden for å høre og se hva dette gikk ut på. Fotografene ble en god nummer to denne måneden.

Oktober
Turismestasingen er interessant lesing for mange. Ingøy Sjøhus ved Gåsnes på Ingøya skal ta imot sine føste gjester i slutten av mai 2008. Flytebrygge, fire båter, to leiligheter med plass til tilsammen 12 stykker og sløyeskur vil da være på plass. Turoperatøren Din Tur vil skaffe gjestene til Ingøy Sjøhus. Ingøy Sjøhus snart i drift ble eneren denne måneden.

Fiskaren har utarbeidet en oversikt over landets beste torskefiskere i båtgruppa under ti meter. På hjemmesida presenterer Fiskaren de fem beste. På tredjeplass finner vi en fra Havøysund. Hvem er det? Svaret finner du her i artikkelen Hvem er Havøysunds beste torskefisker - denne kom på andre plass denne måneden.
Lions Bekketun 007_650x488
Svein Jørgensen og Jan Borch ser at gresset allerede har begynt å gro.

November
Dugnadsklubben nummer en er Lions i Havøysund. Havøysund Lions lagde Bekketun parken ble en lesersuksess. Gresset ble grønt rundt Bekketun i november. Det skyldtes mild høst og et flott arbeidsstykke av Havøysund Lions. Grøntområdet rundt Bekketun er nesten ferdig. Det som gjenstår gjennomføres til våren 2008. Det var ni sprekinger fra Havøysund Lions som gjennomførte denne store dugnaden.

Claudine og Kenneth flyttet inn i nye lokaler i Havøysund. De skal i fellesskap dele butikk i lokalene etter Skobua. Claudine sin butikk kjenner vi fra før. Kenneth Johnsen skal ha en liten VVS utstilling. Ny kombibutikk - Claudine og Kenneth ble nummer to denne måneden.

Desember

Nilsen-familien vil ha fred fikk en enorm leseoppslutning i desember. Denne artikkelen ble også nummer en i april. Flere tusen ulike datamaskiner har igjen vært innom denne artikkelen på bakgrunn av dokumentarfilmen som ble sendt på NRK.  Det leder oss over til nummer to denne måneden. Det ble selvfølgelig Programmet Norge ikke fikk se. 

Skjema