Svein HEnry nær_150x131

Amik og Kompis

Svein Henry har to hunder. Den ene er en Alaska malamut og den andre en Tervuren, en belgisk fårehund. Han koser seg på lange turer med hundene.

Amik (til venstre) er en Alaska malamut. Alaska malamut ble trolig avlet fram som en allsidig brukshund for et inuitfolk i Alaska. Trolig var den opprinnelig først og fremst en jakthund på rein  og trekkhund, sekundært som kløvhund og vakthund. Senere har den vært mest benyttet som ren sledehund.

Kompis (t.h) er en belgisk fårehund. Belgisk fårehund er en fellesbetegnelse for fire varianter som har et felles opphav.  Det var den langhårete rødbrune varianten  med sorte inntegninger og sort maske som fikk navnet Tervuren, etter stedet med samme navn.

 

Svein Henry saksen har vært på  mange og lange turer med hundene. En av turene som han husker best, er den fra Soussjavri til Alta. Han lastet utstyret på vogna. Svein Henry hadde med seg mat  for mange dager til seg selv og til hundene. Det ble en utrolig fin tur over vidda. 

Vogna han bruker er av modellen Saccovogn. Den passer ypperlig til trening og turer i sommerhalvåret.

hund og fotball 042_600x400
Svein Henry, Amik og Kompis på en liten treningstur. Amalie og Ingvild, onkelungen til Svein Henry, storkoste seg på hundevogna. Det til tross for regnvær.

Skjema