aja-01_cropped_100x85

Konsert med ÁJA

I forbindelse med "Sammen i mørketia" vil vi også i år invitere til en flott konsert i Havøysund kirke lørdag 27. november. I år får vi duoen ÁJA, med Roger Ludviksen som gjesteartist. Duoen ÁJA, består av vokalist Kai Somby og musiker Harald Devold. Begge har gjestet Havøysund tidligere, og vi gleder oss stort til gjensyn med de gjennom konserten med ÁJA.

 ÀJA er en bekk av lyder og stemninger. Musikken er mystisk, suggererende og fengende. Temaene bæres frem av Kai Sombys fantastiske stemme som det ene øyeblikket er som en varm sommervind og i neste øyeblikk slår han over til de mest ekstreme screams du kan forestille deg – som hentet ut fra en skrekkfilm.

Kai og Harald har jobbet sammen i mange år og ÀJA er en felles drøm som de nå endelig får realisert. De gjorde braksuksess på sin debutkonsert for Roskildefestivalens stab i København i 2009 og har det siste året fremført sin mytiske elektronika for mange i Finnmark. Sommeren 2010 er de invitert som festivalartist under Kirkenesdagene. De inviterer også andre musikere inn i ÀJAs mytiske verden - sist gang i april var den legendariske gitaristen Roger Ludvigsen gjest under Barentshavskonferansen i Hammerfest.

Kai Somby - er mest kjent som vokalist og frontmann i hardrockbandet Intrigue fra Karasjok, men har også gjort andre ting i løpet av sin karriere som artist. Som bl.a skuespiller i Beaivvas Sami Teather og på NRK TV, og som musiker har han turnert land og strand rundt i over 20 år med både kjente og ukjente artister og band.

Harald Devold – bosatt i Vadsø. Utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og var pådriver for storbandet Oslo Groove Company som fikk Spellemannsprisen i 1990. Har laget flere plater for artister både i Oslo og i Finnmark, og publikum her oppe har også møtt ham i samarbeid med ulike samiske artister bl.a. som saksofonist i Siellu Dalkas som ga ut plate i 2006. Harald kombinerer jobben som leder for Musikk i Finnmark med utøveroppgaver som saksofonist.

 

ÁJA

Inngang voksne: 200,-  Barn / Honnør: 100,-

Skjema