skatt[1]_145x95

Eiendomsskatt 2013

I juni 2011 ble det sendt ut informasjon til alle eiendomsbesitterne i Måsøy ang. innføring av eiendomsskatt i 2012 og besiktigelse av eiendommene. Kommunestyret har i møte den 16.12.11 vedtatt å utsette innføringen av eiendomsskatt i 1 år, til 2013. I god tid før innføringen, sender eiendomsskattekontoret ut skatteseddel til eiendomsbesitterne og legger ut offentlige skattelister til ettersyn.


I møte den 20.12.11 vedtok Sakkyndig nemnd endelig skattetakst for alle eiendommer som skal betale eiendomsskatt i Måsøy. Denne skattetaksten danner grunnlaget for utskriving av eiendomsskatten. I løpet av januar vil alle eiendomsbesitterne få tilsendt en skatteseddel med informasjon om skattegrunnlag, skattesats og utregnet skatt samtidig med at offentlige skattelister blir lagt ut på Servicetorget på rådhuset og kommunens hjemmeside. 

Grunnlaget 

Eiendomsskatten skrives ut i samsvar med eiendomsskatteloven og ”Rammer og retningslinjer” vedtatt av Sakkyndig nemnd den 22.09.11.
 
Forskjell i eiendommer 
Det gjøres oppmerksom på at svært få eiendommer er helt identisk, slik at tilsynelatende like eiendommer kan ha for eksempel ulikt tomteareal eller bygningsmessig areal, slik at taksten blir forskjellig. 
 
Klage 
I flg. Eiendomsskatteloven står taksten i 10 år, og det er kun adgang til å klage over taksten det året takseringen finner sted. Hjemmelshaver kan klage på taksten som danner grunnlaget for skatt.  Klagen må fremsettes skriftlig innen fire -4- uker fra skattelisten er utlagt. Klagen må inneholde gårds- og bruksnummer og en nærmere begrunnelse for hvorfor en mener den fastsatte taksten er feil.

Dersom sakkyndig nemnd finner grunnlag for å redusere taksten, skjer sluttbehandling her. Andre klager overføres til klagebehandling i sakkyndig klagenemnd. Endring av takst ved klage kan også ende i klagers disfavør.
 
Kontakt oss 
Ved spørsmål kan du kontakte oss på: eiendomsskatt@masoy.kommune.no eller tlf. 78 42 40 23.

Skjema