Engelsk gruppe i Havøysund for å se på ferskfisk

Eksportutvalget for fisk besøkte Havøysund på tirsdag 8. mai hvor de hadde invitert med seg en gruppe med engelske kjøkkensjefer og innkjøpsansvarlige på fisk. Formålet med besøket var å lære mer om fiskerinæringa og se på produksjonen av ferske filetprodukter som det er en økende etterspørsel etter.

Den engelske gruppa bestod av representanter fra selskapet Sodexho som driver med drift av kantiner i mer enn 80 land, og fra M&J Seafood som er en ledende importør av fersk sjømat i Storbritannia.

Besøket i Havøysund startet med fisketur i båtene til Svein Mathisen og Kjell Larsen. Torsken var bitevillig og det var en meget fornøyd gjeng som drog videre til Myrfjorden for å se på oppforing av villtorsk. Deretter stod Tobø Fisk på programmet hvor dem fikk se på produksjonen av ferskfilet. Besøket ble avsluttet med en nydelig sjømatmiddag på Arctic View på kvelden som Havøysund Hotell var ansvarlig for sammen med Gastronomisk Institutt fra Oslo. Tilbakemeldingene viste at de engelske gjestene var meget imponerte over det de hadde sett og opplevd i Havøysund.

David
En fornøyd David Mulcahy med dagens første torsk.
Bilde-0051
(Fra venstre). Johan Kvalheim fra Eksportutvalget for fisk, David Mulcahy og Steve Jobson fra Sodexho.
Torsk-med-Arctic-View1
Torsk fra Tobø Fisk med arktisk utsikt.

Skjema