fiskebåt1_100x67

Er du ungdom og ønsker å delta i ungdomsfisket i år?

Ungdomsfiskeordningen som gir ungdom mellom 12 og 25 år adgang til å drive fiske i sommerferien iverksettes også i 2010. Havøysund Fiskarlag og Måsøy kommune har gått sammen om et prosjekt der vi tilbyr ungdom å delta i ordningen i perioden 25.6 - 16.7. Er du interessert?

Willy Brochmann vil i perioden være ansvarlig skipper og stiller sin båt til disposisjon. Vi har plass til inntil 6 ungdommer, og vi vil dele gruppa inn i to team som skifter på å egne line og være på sjøen.

Hva kreves for å delta?

  • Du må søke Fiskeridirektoratet for å delta i ungdomsfiskeordningen, jfr søknadsskjema og informasjon hos Fiskeridiorektoratet.
  • Du må selv holde klær tilpasset forholdene
  • Du må ha stå på vilje, være motivert og ha godt humør!

Måsøy kommune stiller redningsvester til disposisjon, og sørger for personforsikringer for deltakerne gjennom våre forsikringsordninger. Fortjenesten av fangsten deles av teamet.

Ungdom som ønsker å delta i ordningen gjennom prosjektet kan sende inn en kortfattet søknad til vårt nye servicetorg - snarest og innen 22. juni.  Merk søknaden "Ungdomsfiske 2010".

Litt om ordningen

Ordningen gjelder for ungdom mellom 12 og 25 år, i perioden 21. juni til og med 13. august. Ungdomsfisket kan drives med stang, håndsnøre, juksamaskin, garn med samlet lengde på inntil 210 meter, liner med inntil 300 angler samt inntil 20 teiner eller ruser. Begrensningene gjelder pr fartøy. Det kan fiskes torsk, sei og hyse, samt rognkjeks i en begrenset periode.

Det er tillatt å bruke merkeregistrerte fiskefartøyer, men disse kan ikke brukes til ordinær drift i den perioden fartøyet brukes i ungdomsfiskeordningen. Interessert? Kontakt Fiskeridirektoratets kontor i Vadsø for mer informasjon. Telefon 03495 (be om region Finnmark) eller epost postmottak@fiskeridir.no (merk eposten "Region Finnmark")

Les mer om ordningen på Fiskeridirektoratet sine sider.

 

Skjema