Er ordføreren bekymret over den negative befolkningsutviklingen?

I en interpellasjon til kommunestyret 23. mars er Måsøy Høyre bekymret over den negative befolkningsutviklingen og viser blant annet til kommunens næringspolitiske satsinger. Måsøy Høyre ber ordføreren svare på flere spørsmål i denne sammenheng.

Måsøy Høyre viser til den negative befolkningsutviklingen i Måsøy.  Videre viser partiet til Måsøy kommunes kjøp av HFI-anlegget og etableringen av klippfisktørkeriet. Dette til en samlet sum på 35-40 millioner kr. Satsingen har til dags dato ikke stoppet den negative befolkningsutviklingen. Måsøy Høyre ser med bekymring på framtiden som egen kommune.

 

  • Spørsmålet til ordfører er derfor om hun er bekymret for denne utviklingen, og om det etter hennes syn har vært verdt å bruke såpass mye av skattebetalernes penger så lenge det ikke har gitt noen resultater med henblikk på befolkningsutviklingen?
  • Hvilke økonomiske konsekvenser vil det gi for Måsøy kommune om denne satsingen viser seg å være mislykket?
  • Hva vil ordfører gjøre videre for å stoppe denne utviklingen eller aller helst snu den negative trenden som vår kommune er inne i?

Videre ønsker Måsøy Høyre at det nedsettes en bredt sammensatt gruppe hvor alle lag i samfunnet er representert. Gruppas mandat skal være å se på våre sterke og svake sider som kommune, deretter komme med forslag til tiltak som motvirker den negative trenden som vi har hatt i en årrekke.

Ordføreren skal svare på denne interpellasjonen i kommunestyret 23. mars.

Skjema