dataekspert_150x112

Finnmarks beste barnehage

Høtten barnehage i Havøysund er en barnehage med ambisjoner. Barnehagen ønsker å bli den beste barnehagen i Finnmark, fordi de ansatte har den viktigste jobben i verden. De ansatte ønsker å skape varige spor i barnet fra tiden i Høtten barnehage. De ønsker å skape minner og verdier som preger barna og de valg de foretar seg senere i livet.
dataekspert_150x112

Til jul får kommunen mange julekort. Det blir vanligvis en rask gjennomlesing av kortene før de plasseres på et dertil egnet sted. 3. juledag var ordføreren og rådmannen på jobb, og i forbindelse med en aldri så liten kaffetår, spør ordføreren rådmannen om han har lest julekortene. 

 
-Tja, svarer han.
-Vet du at vi har Finnmark beste barnehage, spør ho og viser fram julekortet fra Høtten barnehage i Havøysund.
-Flott, svarer han.

Så går det et par uker. Sikkert på grunn av julemat og mørketid så tar ting tid – i hvert fall tankevirksomheten. Julekortet fra barnehagen blir tatt fram, og vi ser og leser det nok en gang. Barnehagen har som visjon å bli Finnmarks beste barnehage. Vi vet at vi har flinke folk i barnehagen, men går det an å ha slike ambisjoner?

Les hva de ansatte selv sier om saken:
9. juni 2006 hadde personalet i Høtten barnehage planleggingsdag på ArcticView, der vi evaluerte året som var gått. Vi hadde i løpet av våren hatt spennende faglige diskusjoner, bl.a. om konsekvensen og innholdet av mottoet som har stått på barnehagens yttervegg i mange år: Høtten barnehage – et godt sted å være!  Er vi så gode i Høtten da?  Jo da, vi var ganske fornøyde, men vi mente at vi kunne bli bedre… nei forresten! Vi ville bli best! Og dermed fattet vi enstemmig beslutningen om at vi skal bli Finnmarks beste barnehage”.

ibrannbil
Det er gøy å være brannmann.
Etter et halvt års arbeid med denne visjonen kan vi kanskje trekke noen linjer. Vi innser jo at det kan bli vanskelig å bli best på absolutt alle områder, men når vi trekker fram noen viktige områder, må vi kunne si at vi i alle fall ligger godt an…

Fysisk sett har vi en utrolig flott og velutstyrt barnehage: nylig oppussede, lyse og romslige lokaler. Uteområdet er nyrenovert og oppgradert med blant annet en egen grillstue. I det hele tatt svært gode fysiske rammebetingelser.
bukkene
Dramatisering av eventyret om de tre bukkene bruse
Ansatte og kompetanse
Barnehagens viktigste ressurs er imidlertid de menneskene som jobber der. Det er vi som avgjør hvor godt barnehagetilbudet er for barna og foreldrene. Hos oss er det formelle kompetansenivået høyt; av 15 ansatte er 6 førskolelærere, 4 barne- og ungdomsarbeidere og 2 som er i ferd med å fullføre dette studiet, 2 omsorgsarbeidere og en renholder.  I tillegg innehar vi masse uformell kompetanse.
heksa
Heksa er på besøk i grillstua
Barna
Siden barn lærer best når de selv får være aktive - jobber vi i Høtten barnehage bevisst for å gi barnet egne erfaringer. Vi har et hovedsatsningsområde: å gi barn opplevelser som gir læring, tilhørighet og glede! 

Opplevelsene skapes hver eneste dag; på turer i naturen og nærmiljø, gjennom temaarbeid, i daglige rutinesituasjoner, i lek inne og ute, eller når vi har Trollfest, er på bondegårdstur i Kokelv- eller i filosofiske samtaler. Og hele tiden med en grunntone av trygghet, respekt for hverandre og rom for ulikheter. Når barnet kommer hjem, skal de ha med opplevelser preget av glede og humor, gjennom lek og samvær med andre barn og trygge voksne i Høtten barnehage.
ihengekøye
Det er godt å leke i en fiskegarnhengekøye
Foreldrene
En annen gruppe ”store” som skal ha det godt i Høtten barnehage, er foreldrene. De skal være trygge på at barna deres har det bra og er i utvikling når de er barnehagen. Vi samarbeider tett med foreldrene, både i form av daglig kontakt, og i forbindelse med fester og arrangementer som de alltid stiller opp på! 
klatretur2
En tøff klatretur.
Næringslivet
Nærmiljøet og det lokale næringslivet er svært viktige bidragsyter i arbeidet for å bli best!  Vi har et fantastisk godt samarbeid med bedrifter og privatpersoner som alltid er velvillige til samarbeid når vi tar kontakt. Vi kan bl.a. nevne den årlige ”Brann- politi og ambulanse – uka” som avsluttes med at brannbiler, ambulanser og politibiler kommer opp til barnehagen der ungene får sitte inni, prøve lys og sirener så mye de vil… Fantastisk!!
matute
Det er spesielt godt å spise mat ute.
Vi ønsker å bli den beste barnehagen i Finnmark - fordi vi har den viktigste jobben i verden! Vi ønsker å skape varige spor i barnet fra tiden i Høtten barnehage – å skape minner og verdier som preger dem, og de valg de foretar seg senere i livet. 

Vi kan ikke bli best alene - vi trenger hverandre og gode samarbeidspartnere!!  Så takk til alle som hjelper oss å leve opp til vårt motto: ”I Høtten barnehage e det godt å gå – for store og små!”
steinmaling
Naturen kan brukes til mangt - steinmaling

Skjema