Fiskerikontoret i Havøysund må styrkes

Havøysund Fiskarlag hadde årsmøte 5. mai. På årsmøtet ble saken nedleggelse av fiskerikontoret i Havøysund drøftet. Fiskarlaget mener at fiskerikontoret i Havøysund må styrkes da Måsøy kommune er blitt den største fiskerikommunen i fylket.

Havøysund Fiskarlags vedtak i saken:

Årsmøte i Havøysund Fiskarlag er kjent med at en intern arbeidsgruppe i Fiskeridirektoratet har lagt frem et forslag til en fremtidig struktur av fiskerikontorene i Finnmark. Arbeidsgruppen har foreslått å nedlegge fiskeridirektoratets kontor i Havøysund.

Årsmøte er uforstående til at kontoret foreslås nedlagt. Spesielt når en ser på utviklingen i Måsøy Kommune mht nyetableringer både på sjø og land.

De siste års etablering av fiskemottak gjør at Måsøy kommune er blitt den største fiskerikommune i Finnmark. Med flere mottak vil kommunen tiltrekke seg en stor fremmedflåte. Denne store aktiviteten gjør at utfordringene med hensyn til ressurskontroll og ikke minst kvalitetskontroll tilsier at ressurser bør settes inn i dette området. I dag har fiskeridirektoratet kontor i Havøysund, og i stedet for å legge ned kontoret bør det heller styrkes.

Videre støtter årsmøte i Havøysund Fiskarlag brevet ordføreren i Måsøy kommune sendte Fiskeridirektoratet i Finnmark.

På bakgrunn av den positive utviklingen i Måsøy kommune ber Havøysund Fiskarlag Fiskeridirektoratet se på saken på nytt.

Saken følges opp videre med den politiske ledelsen i kommunen.

Skjema