Musikkforening_145x103

Flott levert Havøysund Musikkforening


  1 / 26 
 
0.jpg 
0.jpg
 


FLOTT LEVERT HAVØYSUND MUSIKKFORENING.

Siden novemberkonserten, hvor vi ble lovet en ny forestilling denne våren, har vi ventet. Endelig var ventetiden over. Selv om snøen fortsatt ligger meterhøy, fikk Havøysund Musikkforening oss til å glemme snømåking for en stakket stund og lot vårfornemmelsen formelig kaste seg over oss. HMF leverer alltid, og med en dirigent med glimt i øyet blir det ikke et kjedelig øyeblikk.
En samfunnsal fullstappet med forventningsfulle publikummere fikk god  valuta for inngangsbilletten.
(Som forresten var en frivillig sak denne gang!)

Ved å åpne med den gamle Duke Ellingtonlåten «Don’t get around enymore» satte HMF fart i publikum fra første tone. Neste nummer var «Cabaret» fra musikalen med samme navn. Stemningsfullt, ganske enkelt.

Og stemningen ble ikke mindre da tonene gled over i en russisk marsj: «Farvel til en slavisk kvinne.» Så kom kanskje kveldens høydepunkt da publikum fikk servert sørafrikanske rytmer. Du verden.
Lukket du øynene, kunne du formelig se for deg afrikanske dansere.
Herlig og varmt. Snøskavlen utafor sank med en halv meter under innslaget. Her må jeg trekke fram rytmeseksjonen. De lot meg ikke bare fascinere, jeg ble kanskje heller paralysert. For en herlig opplevelse.

Neste post på programmet var Blood, Swet and Tearslåten «Spinning weel». Dette kan da ikke gå bra, tenkte jeg. Dette er jo absolutt ingen korpsmusikk. Men jeg tok skammelig feil. Tenker meg at dette er et nummer som «krever sin mann».

Også denne gang fikk publikum servert «Vidda» av Ole Edvart Antonsen. Selvfølgelig med Ernst Seppola som solist. En nydelig låt som HMF så absolutt ikke gjorde skam på.

Vamps «Månemannen» er flott å høre på i korpsversjon, og når konserten avsluttes med en feiende mars med det kanskje litt skremmende navn «The gladiators farewell», var kvelden fullkommen.

Værgudene må ha vist at Havøysund Musikkforening skulle ha konsert i dag, for solen smilte til oss og tok tak i snøsmeltingen. HMF smeltet oss. Tusen takk.
Vi gleder oss allerede til 17. mai, og ikke minst konserten i Polarhallen 1. juni.

Av Gudleif Kristiansen 

FOTO: Hanne Olaisen
 

Skjema