forsøpling ved papp og glasskontainer_145x109

Forsøpling på Miljøstasjonen

Oppe ved Skytterhuset har Finnmark Miljøtjeneste som en service ovenfor befolkningen i Havøysund stående 4 – 5 containere for innsamling av henholdsvis glassflasker og papp. Dette er det mange som benytter etter forutsetningene, leverer glassflasker og pappesker, og putter dette inn i containerne. De alle fleste gjør dette ordentlig, til glede både for seg selv og andre, da området blir holdt rent og ryddig.

Men så har vi noen få ”miljøsvin” som ikke aksepterer at dette er en mottaksstasjon for glassflasker og papp, og som etterlater annet avfall rundt disse containerne. Etterlatenskaper som da andre må rydde opp i. Vi kan heller ikke skjønne hvorfor slikt avfall må kjøres dit, da det meste av det vi finner er vanlig husholdningsavfall som skal leveres i rød eller hvit pose i den ordinære renovasjon som alle skal være tilknyttet. Grovere avfall kan leveres kostnadsfritt til mottaksstasjonen som er åpen hver onsdag mellom kl. 14.00 (15.00) og 18.00. Hvorfor grise til i sitt eget nærområde, når vi har etablert ordninger for levering av alle typer avfall.

Vi henstiller nå til alle syndere om å stoppe denne aktiviteten. Legg husholdningsavfallet i riktig pose i avfallsdunken ved boligen. Annet avfall kan du levere uten ekstra kostnader til mottaksstasjonen i åpningstiden. Kun glassflasker og papp skal leveres på miljøstasjonen, og det skal puttes inn i containerne. For fremtiden vil vi sammen med Finnmark Miljøtjeneste vurdere å anmelde forsøpling rundt containerne på Miljøstasjonen.

forsøpling ved papp og glasskontainer.jpg

forsøpling ved papp og glasskontainer 14062011 006.jpg

Skjema