Liss nær_150x156

Havøysundjente skal lede Norge Rundt

De fleste av oss slår vel på radioen om morgen og hører på Finnmarkssendinga på NRK1. Da hører du henne - Liss Jacobsen fra Havøysund. Snart kan du "se stemmen" i Norge Rundt sendingene på TV. Det er noen dager siden du har hørt henne på radio. Hun har allerede reist ned til Norge Rundt redaksjonen i Bergen for å forberede seg.

Liss skal lede Norge Rundt på NRK1 TV i perioden 16. februar til og med 4. mai. Allerede fredag 9. februar vil hun, som den påtroppende Norge Rundt-verten, bli presentert av den avtroppende verten.

 

Hun kan ikke fortelle hvilke innslag hun har planlagt, men hun planlegger en tur til Finnmark. Det vil bli stoff fra Finnmark, men hvor i Finnmark verken vil eller kan hun fortelle oss. Det skal være variasjon i innslagene, så det blir litt av hvert, blant annet fart, spenning og nostalgi.

 

- Det blir i hvert fall ikke noe med høyder, ler hun, jeg har utrolig høydeskrekk.

 

På spørsmålet om det er noe spesielt hun gruer seg til i forbindelse med Norge Rundt sendingene, svarer hun negativt, kanskje bortsett fra å se seg selv på skjermen.

liss klar til reise
Liss tar her kofferten under armen for å reise fra Vadsø til Bergen.

Hun reiste fra Vadsø med sne og 14 minusgrader. Da hun kom til Bergen var det 6 varmegrader og pøsende regn. Det mest positive med oppholdet i Bergen er at hun får hilse på nye mennesker og å  reise rundt. Dessuten har hun kjentfolk der.

 

- Det er en veldig fin redaksjon her nede, forteller hun, så jeg er i trygge hender.

 

På spørsmålet om hun ikke trives i Finnmark siden hun tar turen til Bergen, svarer hun at hun er svært glad i NRK1 Finnmarkssendingen. Hun elsker radio, selv om hun må stå opp klokken fire om morgenen for å forberede seg til morgensendingen, men det passer henne bra. I hvert fall nå når hun har blitt vant med det.

 

Vi lurer på om hun planlegger en karriere på TV, men da kan hun fortelle at hun skal hjem til Vadsø og radioen der når engasjementet i Bergen er over. På arbeidsplassen i NRK Vadsø er det et kjempe flott miljø. Hun ser på Norge Rundt som en gylden mulighet til å skaffe seg nye erfaringer.

 

Hun avslutter med å be om tips. Norge Rundt sendingene baserer seg på å reise til et sted for å fokusere på et tema. Dette for å få en rød tråd i sendingen. På bakgrunn av temaet på stedet, blir det forskjellige innslag.

 

Liss er født og oppvokst i Havøysund. Vi i Måsøy kjente stemmen hennes fra før. Hun øvde seg i Havøysund nærradio før hun reiste til Vadsø og NRK Finnmark. Vi gleder oss til å se Liss på skjermen og ønsker henne lykke til!

Skjema