Internasjonal Uke ved Havøysund skole

Denne uka harelevene i ungdomskolen ved Havøysund skole hatt internasjonal uke. Første dagen i den internasjonale uken, kom en foredragsholder fra Operasjon Dagsverk (OD) distriktskomiteen.
Elevene på ungdomskolen ble delt inn i grupper, der de skulle jobbe denne uken. Vi i OD-komietèn som har hatt eget kontor på skolebiblioteket denne uken, har hatt ansvaret for internasjonal uke og jobbet hardt for at alt skulle gå bra. Noen var på kunst og håndverk hvor de laget ting som de skulle selge og auksjonere bort.

Noen var på kulisser hvor de laget plakater og diverse som vi trengte. Noen har vært på en gruppe hvor de laget powerpoint presentasjoner om prosjektlandene. Noen var på gruppe med dans, der de lærte punta dans som det danses i de tre landene Honduras, Guatemala og Nicaragua i Mellom-Amerika. OD har bestemt at pengene skal gå til ”ungdommens rett til utdanning” i disse landene i år. Torsdag 25.oktober i neste uke skal elever på ungdomskoler rundt om i hele Norge jobbe og tjene penger for OD.

I går 18. oktober hadde vi en forestilling der vi viste fram alle produktene vi hadde lagd. Det kom mange foreldre og bedriftsledere, og det var veldig bra oppmøte. Det var full sal, og en veldig bra stemning. Foredragene gikk fint, og var lærerike og interessante. Danserne presterte veldig bra, og hadde flott dans. De var energiske og artig å se på. Kulissegruppa hadde pyntet veldig fint, og plakatene de hadde laget fikk skryt.

Produktene kunstgruppa hadde laget ble solgt fort, og var veldig populære. OD-komiteen sto for konferansier og auksjonariuser. Vi hadde en liten auksjon til slutt der et utvalg av kunst og håndverk-gruppas produkter ble auksjonert bort. Auksjonariusene og konferansier gjorde en strålenede jobb, og underholdte publikumet. Det var første gangen de hadde hatt en auksjon, og de var litt nervøse men det gikk fint. En veldig artig kveld, der vi fikk inn hele 5505 kr til sammen.


Med hilsen fra OD-komiteen i Havøysund :

Kamilla Brochmann (13) , Presse-ansvarlig.
Nora Olli Johansen (13) , OD-komiteeleder.
Stina Andersen(14) Konfransier og Internasjonal uke- leder.
Magnus T. Hagen (14) Auksjonarius og plakatansvarlig.
Marte Stabell (15) , Forestillingsansvarlig.
Daniel Johnsen (15) Regnskapsansvarlig og auksjonarius.

Skjema