Egil Arne smiler bredt_150x113

Kamilla Katrine søkklasta med torsk

-Hei, vi e på tur inn til Havøysund. Kan du komme å ta et bilde av båten, spør en oppglødd skipper Egil Arne Brochmann på telefonen. Vi har nærmere ti tonn torsk ombord. Hittil den største fangsten med nybåten, smiler han bredt.
Egil Arne smiler bredt_150x113

Båten siger inn mot kai i Havøysund havn. Fisken skal leveres hos Hermann Export. Båten ligger dypt i sjøen til å være denne båttypen. Det ligger stortorsk overalt på dekk.

 

-Æ må ha et bilde av båten når det er så mye fisk om bord, sier skipperen.

 

Det er et eventyrlig fiske rundt Måsøy kommune disse dager. Egil Arne Brochmann med nybåten Kamilla Katrine har vært på Skall’n med 40 garn. Fangsten ble nærmere 10.000 kilo.

 

Kamilla Katrine, med kjennetegn F-100-M, er produsert i Hafnarfjodur på Island. Prisen på båt og utstyr ble rundt 3 millioner kroner. Båten kom til Havøysund 18. mai i fjor. Båten er 38 fot og er utstyrt med en Volvo Pente motor på 650 HK. Båten har en toppfart på rundt 24 knop og en marsjfart på 18 knop.

Egil Arne båten ligger dypt_550x413
Til å være denne båttypen, ligger den dypt når den kommer sigende inn sundet i Havøysund.
Egil Arne fisk på dekk_550x413
Det ligger torsk overalt. Det er ikke plass til all torsken i rommet. Dekket må tas i bruk. Verdien av en slik fangst er stor med dagens priser.

Skjema