Karl Erik Karlsen 1_150x100

Klippfisktørkeriet i drift

Det nye klippfisktørkeriet i Havøysund er nå i drift. Den første tida går med til å kjøre inn anlegget, men kapasiteten skal brukes fullt ut. Da artikkelen ble skrevet, er to av tunnelene i drift og omtrent 42 tonn sei ligger til tørking.
Karl Erik Karlsen 1_150x100

Snart kan vi lage Baccalao med klippfisk fra Havøysund.

 

Anlegget er nå godkjent til fiskeforedling. Det ble noe senere start enn det som først var planlagt på grunn av noen mindre utbedringer som måtte gjøres. Hermann Export AS begynte å montere utstyret i anlegget 30. mars.

 

Uteområdet skal opparbeides og i all hovedsak asfalteres. Det er nærmere 2000 kvadratmeter som skal bearbeides. Før asfalten kommer, må drenering og planering være gjort. Asfaltarbeidet er planlagt til månedsskifte juni - juli.

 

Det er Måsøy industrieiendom KF som bygger det nye fiskeindustrianlegget, hvor det skal produseres klippfisk. Anlegget er leid ut til Hermann Export AS. Klippfiskproduksjonen skal være organisert i et eget selskap. Karl Erik Karlsen er daglig leder for den nye bedriften.  Det skal arbeide nærmere 25 personer på anlegget.

 
Produksjonskapasiteten vil ligge på ca 20 tonn torsk pr. dag, noe mer på sei. Hermann Export har saltfisk lagret som skal brukes i klippfiskproduksjonen.

 

Det planlegges en offisiell åpning av anlegget og en åpen dag. Datoene er ikke bestemt ennå.

 

Det var noen som var bekymret for lukt og støy fra anlegget. Anlegget kjøres nå og det er mulig å sjekke ut hvordan anlegget er med hensyn til disse to faktorene.

Karl Erik Karlsen 1_600x400
Karl Erik Karlsen ser at seien blir stablet skikkelig på brettene.
To teneller i drft_600x400
To tunneler tørker fisk, mens den tredje fylles i.
Inne i tørka_600x900
Karl Erik er inne i den ene tørka. Han passer på at tørkeprosessen går sin gang. Denne ene tunnelen rommer 21 tonn saltet sei.
Stbling på brett_600x400
Det er ca. 10 stykker i arbeid på anlegget nå i oppstartfasen.
Karstein Pedersen kjører en ferdig palle med brett_600x400
Karstein Pedersen kjører en palle med sei stablet på brettene inn i tørka.

Skjema