kystkorps oktober 07 evy bak_150x113

Kystkorpset samlet igjen

I helga var det atter en gang klart for samling i kystkorpset som består av skolekorpsene i Hammerfest, Honningsvåg og Havøysund. For første gang var det også noen fra Nordvågen skole og ungdomskorps med. Denne gang var det Honningsvåg som sto som arrangør, og på fredagskvelden klokka halv ni satt det ca 70 unger og 10 voksne i den nye aulaen på Honningsvåg skole og var klare til ei utbytterik helg - både musikalsk og sosialt.
kystkorps oktober 07 evy bak_150x113

Fra Havøysund var vi 20 musikanter, 3 reiseledere og 2 instruktører. Ni forholdsvis nye musikkstykker ble delt ut, og i løpet av ca 10 øvingstimer til sammen fra fredag til søndag, så  var vi klare til konsert kl. halv to på søndag. Og det er bare å ta av seg hatten for disse fantastiske ungene/ungdommene!  De øvde og de spilte til både lepper, fingre og armer var lørvete, og leverte til slutt en flott konsert. En sånn tålmodighet, utholdenhet og ikke minst et sånt humør kan man lete lenge etter. Konserten besto av alt fra marsjer til negro spirituals, filmmusikk, irskinspirert musikk og populærmusikk.

Et variert program som fikk stående applaus for fra ca 75 entusiastiske Honningsvåginger + noen amerikanerere som tilfeldigvis stakk innom mens hurtigruta lå til kai. De var storimponerte over korpset og var fremme etterpå og takka for opplevelsen.

Kystkorpset er et samarbeid som vi mener fremmer trivselen i korpset. Det er godt å ha disse samlingene å se fram til både for store og små, og vi har derfor planer om å møtes to ganger til dette skoleåret. Neste samling blir i januar/februar i Hammerfest eller Havøysund, og så har vi begynt å sysle med planer om å reise på turne sammen i juni når (ved skoleslutt). Konkret hva og hvor er ikke bestemt, men det er bestemt at vi skal gjøre det.

Når vi reiste med hurtigbåten søndagskveld sto en del av korpsmedlemmene fra Honningsvåg på kaia og vinka, og vi dro hjem med gode minner og gode opplevelser både i forhold til det musikalske, men ikke minst det sosiale som ei sånn helg gir oss.

 
Tekst: Evy Stabell  Bilder: Marit Beathe Andersen
kystkorps oktober 07 011_650x488
Kystkorpset gjør seg klar til spilling.
kystkorps oktober tils 009_650x488
Tilhørerne i Honningsvåg likte det de hørte.
kystkorps oktober 07 evy bak_650x488
Evy gjør seg klar til å dirigerer korpset

Skjema