DSC02804_150x113

Musikkforeninga tjuvstartet korpsstevne

Havøysund Musikkforening reiste 12 timer i buss for å delta på det 34. Nordnorske korpsstevne i Narvik sist helg.Da korpset ankom byen fredag formiddag, var det ennå noen timer til stevnekontoret åpnet. De rigget seg til utenfor AMFI kjøpesenter og underholdt handlende Narvikværinger med fengende korpsrytmer.

Lørdag var det musikk i gater og på torget i byen - en by som forøvrig lå badet i sol hele helgen. Musikantene fra Havøysund marsjerte til defileringen og spilte seg inn til åpningsseremonien på Narvik Stadion sammen med over 30 andre korps fra landsdelen

 

Havøysund Musikkforening var det korpset som hadde reist lengst for å delta på stevne, noe som ble tatt opp spesielt i åpningstalen fra arrangørkorpset Jernbanemusikken Narvik, til stor applaus fra de ca. 1000 musikantene som var på stadion.

 

Etter den offisielle åpningen gikk turen til Narvik sykehus for plasskonsert, før det senere ble konsert fra scenen i Narvik kino. På kvelden var det festmiddag i Idrettens hus.

 

På slike store arrangement er det musikk nesten på alle gatehjørner, noe som også gjør at det nesten ikke er mulig å gå glipp av korpsmusikk i løpet av helgen. Når det i tillegg også deltar er Polsk militærkorps med egen drilltropp, både under åpningen av stevnet og med egen oppvisningen på rådhusplassen i byen, blir det servert mye godt for både øyne og ører.

 

Havøysund Musikkforening er et korps med godt humør og spilleglede, noe både publikum og andre korpsmusikanter satte pris på. Det er vel kanskje dette som gjør at voksne korpsmusikanter kan tilbringe til sammen ett døgn i buss for å delta på en slik samling som varer i to dager. Nå er stevnet over for denne gang, og korpset begynner å legge planer for neste sesong, og hvem vet hva de finner på da.

 


Vel blåst, Havøysund Musikkforening.


Tekst/foto: Bernt Sjursen

DSC02806_600x450
DSC02809_600x450

Skjema