Folkevalgtopplæring 005_150x113

Politikerne på skolebenken

Mandag og tirsdag denne uka er Måsøypolitikerne på skolebenken. Det er KS sin prosessveileder Torbjørn Johnsen som leder samlingen. Prosessen skal blant annet ha fokus på hva som er viktig å ta hensyn til som politiker.

Opplæringa ble innledet mandag 12. november med hva KS står for. KS er en forkortelse for Kommunenes Sentralforbund og er kommunens interesseorganisasjon. Deretter fulgte gruppearbeid om politikerrollen og lederrollen. Et sentralt tema i denne forbindelsen var arbeidsgiverrollen og styringsrollen.

Tirsdagen skal blant annet ta for seg etikk - hvordan politikerne forholder seg til hverandre. Senere denne dagen vil det bli en gjennomgang av habilitet og inhabilitet. Tirsdagen avsluttes med en gjennomgang av budsjettprosessen og den økonomiske situasjonen i Måsøy .

På denne opplæringa deltar hele kommuestyret med første vara til hvert parti, samt tre stykker fra administrasjonen. Alt av arbeid på denne samlingen foregår på tvers av partigrensene, noe som ser ut til å fungere svært godt.

Opplæringsprosessen blir ledet av  Torbjørn Johnsen. Han er engasjert av KS for å gjennomføre disse prosessamlingene i endel kommuner. Torbjørn er en engasjert foreleser.

Bildene nedenfor viser noen av deltakerne, og som vi ser ble det jobbet konsentrert med oppgavene.

Folkevalgtopplæring 001_650x488
Fra venstre: Åsmund Høie, Anne Karin Olli, Audhild Berg og Ingalill Olsen.
Folkevalgtopplæring 002_650x488
Fra venstre: Knut Arnestad, John Aase, Ingrid Majala og Monika Thomassen.
Folkevalgtopplæring 003_650x488
Fra venstre: Jan Harald Lyder, Frøydis Larsen, Børre Stabell og Elisabeth Guldbrandsen.
Folkevalgtopplæring 004_650x488
Fra venstre: Per Weckhorst, Ã…ge Flaten, Thorleif Hansen og Siv Berg.
Folkevalgtopplæring 005_650x488
Fra venstre: Edmund Mikkelsen jr., Eva Britt Brochmann, prosessleder Torbjørn Johnsen, Arnstein Larsen og Lisbeth Seppola.

Skjema