Skiklubben vil renovere lysløypa

Lysløypa i Havøysund er i dårlig forfatning med nedslitte ledninger og gammelt lysutstyr som fungerer dårlig. I tillegg er flere lyspunkt ute av drift da ledninger er slitt ned. Nå ønsker skiklubben å ta et tak for å renovere og justere lysløypetraseen og har søkt Måsøy kommune om godkjenning av justeringene.

I sin søknad til kommunen skriver Havøysund Skiklubb at de har som hovedmål å legge til rette for å fremme fysisk velvære for folk flest. Men klubben skal rette et spesielt fokus på tilbud for barn og ungdom. Skiklubben har valgt ut fire hovedområder som de ønsker å prioritere:

  1. Legge til rette for at barn og voksne kan benytte skiløypetrasé til skigåing.
  2. Sykkelcross i skiløypetrasé i sommerhalvåret
  3. Joggeløype i skiløypetrasé i sommerhalvåret
  4. Turkasser på ulike fjelltopper i nærområde.

Havøysund Skiklubb ble etablert som selvstendig klubb på slutten av 1970-tallet. Klubben har eget klubbhus (Skibua) og lysløype som har trase gjennom Dalbotn og på oversiden av Storvannet. Både skibua og lysløype er i sin tid oppført med stor dugnadsinnsats og støtte fra STUI. Skibua er under opp-pussing og renovering. Nå står lysløypa for tur.

Klubben skriver videre i sin søknad; Vi planlegger å legge ned løypetraseen på oversiden av Storvannet. Vi tar ned stolpene og fjerner alle etterlatenskaper. I Dalbotn planlegger vi å legge om trasé. Vi har planlagt valget av trasé i nært samarbeid med teknisk etat. Lengden på trasé er til sammen ca 1600 m.. Vi har tatt hensyn til en framtidig gang og sykkelvei som er vedtatt i kommunens trafikksikkerhetsplan.

Deler av den nye trasé planlegges opparbeidet med beskjæringer i skråninger og enkel gruslegging. Om vinteren skal trasé brukes til skigåing, både klassisk og skøyting. Om sommeren kan den brukes til crossykling og som joggeløype.

Vi ønsker å lyssette Dalbotn på en slik måte at vi tar hensyn til planlagte gang og sykkelvei. Lyssettingen planlegges løst slik at vi slipper å føre opp en tradisjonell lystrasé langs løypa. Det betyr også at dersom Måsøy kommune realiserer sin planlagte gang og sykkelvei vil vi kunne bidra gjennom den lyssettingen som vi planlegger. En slik lyssetting i Dalbotn vil også åpne for andre aktiviteter og ferdsel. Området kan med andre ord bli et attraktivt fritids-/aktivitetsområde for alle innbyggere. I planene inngår også planering av et lite område utafor skibua, som vi gjerne ser blir benyttet som en kombinasjon av startområde og lekeplass.

Skjema