vannkrane-avstenging_145x124

Tufjord vannverk – Frosttapping

Tufjord nye vannverk, - med brønnvannsforsyning, er nå satt i drift med filtrering og UV bestråling. Vannforbruket ute i bygda kan vi lese av og det viser seg at forbruket er langt over det som er normalt for dette antall forbrukere. Et slikt forbruk tyder på stor frosttapping rundt om i kjellerne.

Dette forbruket har vi ikke kapasitet til å levere og vannmagasinet vil gå tomt i løpet av få timer om tappingen fortsetter. Vi må derfor be om at all frosttapping omgående stoppes.

 

I Tufjord er det vanskelig å finne rent vann, og selv mange borebrønner er tørre. Derfor er det viktig at vi tar vare på det lille rene vannet vi har funnet og bruker det kun til det som er forutsatt, - til normalt husholdningsforbruk. Følger vi alle denne forutsetning skal vi ha nok vann til å forsyne alle til enhver tid. Men dersom en eller flere foretar frosttapping, blir det fort lite vann til alle.

 

Vi trenger en par uker på å få kontrollert kvaliteten på vannet etter at det er satt i drift før vi kan gi endelig klarering for bruk som drikkevann uten koking.

 

Teknisk sjef

 

Skjema