Sveinung Tangstad_75x56

Verdensmester fra Måsøy

Vet du at vi kan få en verdensmester fra kommunen? Det er en kar her i kommunen som har begynt den intense treninga og oppladningen til verdensmesterskapet i september. VM foregår i Kansas, USA.

Mannen heter Sveinung Tangstad og er nå rektor på Gunnarnes skole. Han deltar i grenen Highland Games, og har drevet på med sporten sin fra tidlig på 90-tallet.

 

I mai skal han delta på et internasjonalt mesterskap i Düsseldorf i Tyskland. Det er tidlig i sesongen og midt i oppkjøringa til VM. Han håper på en plass blant de seks beste i dette mesterskapet.

 

I juni deltar han i Mo i Rana. Han selv arrangerer disse lekene. I juli kan vi se Tangstad på nært hold i Snefjord Highland Games. Det er internasjonal deltakelse på alle disse lekene.I august går turen videre til Skottland og Royal League.  

 

Formen skal være på topp i september. Turen fortsetter til verdensmesterskapet i Kansas i USA. Han håper på en plass blant de tre beste. Vi håper på en verdensmester.

Sveinung Tangstad_550x413
Den ansvarlige redaktøren for nettsiden til Måsøy kommune mente at han hadde funnet en verdig motstander til Sveinung i sportsgrenen håndbak. Ordføreren i Måsøy er ikke kjent for rå muskelmakt, men har tendenser innen kvinnelist og kjeftstyrke. Hun er også rimelig gangfør, kan vi lese i forbindelse med ordførerduellen i marsjering, hvor hun kom på tredje plass. Spørsmålet var altså om hun med sine egenskaper kunne tukte Sveinungs 150 kilo med bein og muskler. Resultatet ble faktisk uavgjort. Selv om han har fokus på muskler og rå styrke, så er han en gentleman !

Skjema