scooter[1]_145x97

Viktig melding - Ulovlig scooterkjøring i reinflokk.

I løpet av helga er det i vår kommune registrert ulovlig scooterkjøring inn i en reinflokk med drektige simler. Kommunen vil med dette på det sterkeste signalisere at dette er en svært alvorlig hendelse, som i verste fall vil medfører konsekvenser for alle scooterbrukerne i kommunen. Politiet etterforsker den konkrete hendelsen.

Det er ikke avklart om hendelsen fant sted i eller utenfor oppmerket løype. Uansett er dette å oppfatte som uakseptabel adferd overfor reindrifta, som på dette tidspunktet av året, er avhengig av minst mulig forstyrrelser i nærheten av flokkene med drektige simler.

Kommunen har i lang tid hatt et nært og godt samarbeid med reindrifta vedrørende motorisert ferdsel i utmark. Reindrifta har vært svært konstruktiv og imøtekommende for at vi skulle få forlenget scootersesongen. Slike hendelser vil kunne være med på å ødelegge for det gode samarbeidet. Fra kommunens side er kjøring inn i reinflokk å anse som uakseptabel og ulovlig fremferd. Vi håper og forutsetter at slike hendelser ikke skal gjenta seg.
Ferdsel langs lovlig løypenett må skje på en måte som ikke stresser reinen unødvendig. Reinen trekker etter vær, vind og beite. Er det rein i aktuelle områder må det utvises sunn fornuft; krysse på forsvarlig vis, stoppe opp, snu eller avvente til situasjonen tillater at videre ferdsel kan skje.
VIS HENSYN!

Skjema