Innebandy helg i Havøysund

50 ungdommer storkoste seg med innebandy

50 ungdommer fra Hammerfest og Havøysund storkoste seg med innebandy i Havøysund i helga. Det ble trening og trening, men også mye sosialt. Trenere og tillitsvalgte fra både Havøysund og Hammerfest var kjempefornøyde med opplegget.

Bjørg Mette Giæver, leder i innebandygruppa til Havøysund idrettslag, forteller om et vellykket arrangement med mye trening. Det ble i tillegg klubbkveld på lørdag, bassenget var tilgjengelig for spillerne hele helga og på lørdagsettermiddagen ble det pizza på alle.

 

Det var innebandygruppa i Havøysund som arrangerte denne treningshelga i Havøysund.

 

- Tanken er å få til et slikt treff i Hammerfest på nyåret, forteller Bjørg Mette.

 

Noe av hensikten med et slikt treff var ikke bare å trene, men også å fremme det sosiale blant spillerne.

 

- Ved å fokusere på denne måten, altså gjennom trening og det sosiale, tror vi at vi vil få flere spillere til å drive med innebandy, mener Bjørg Mette.

 

Håkon Hansen som er trener for Havøysundguttene, forteller at det er omtrent 20 spillere på hver trening til guttene fra Havøysund. Trond Rølsåsen skal avløse Håkon som trener på nyåret. Trond var selvfølgelig innom og fulgte med hva som skjedde i Polarhallen i helga. Noe av det som er fint med en slik samling, er å få treningstips fra andre klubbtrenere.

 

- På lørdag var det en virkelig fin sekvens hvor spillerne hadde øvelser som keeper – skudd, ballkontroll – teknikk og pasninger, fortalt Trond. Det var flotte øvelser.

 

Gerd Mona Simensen, leder i HF innebandy, og Mauritz Nyberg, trener fra Hammerfest, var storveis fornøyd med arrangementet i Havøysund i helga.  

 

- Dette er et fair play opplegg, fortalte de to tillitsvalgte fra Hammerfest, med fokus på det sosiale og på trening. Vi ønsker gjennom et slikt opplegg å rekruttere nye spillere og få de som spiller i dag til å fortsette. Dette er et så flott arrangement, så det må vurderes om både Honningsvåg og Alta skal inviteres å være med på fortsettelsen.

 

Mauritz Nyberg fra Hammerfest fortalte at det ble en lang fredagskveld med trening.

 

- Ungdommene var så interessert i å trene, at vi holdt på helt til klokken ett om natta, smilte han. Dette er spilleglede, men slitsomt for en trener.

 

På søndagen ble hele helga avsluttet med oppvisningskamper. I jentekampen mellom Havøysund og Hammerfest ledet Hammerfest 3-0. Havøysund fikk spillesystemet til å fungere bedre i andre omgang, og de scoret to kjappe mål. Hammerfest var best og presset mye mot slutten av kampen, men de klarte ikke å lage flere mål. Resultatet ble 3-2 til Hammerfest.

 

I guttekampen ble det utrolig spennende sluttminutter. Hammerfest ledet stort og de dominerte i starten på kampen. Havøysund kom bedre med i spillet etter hvert og i andre omgang ledet Havøysund flere ganger med ett mål. På stillingen 8-8 hadde Havøysund en rekke målsjanser rett før fløyta gikk for full tid. Sluttresultatet ble rettferdig 8-8.

 

Innebandy helg i Havøysund
Hammerfestjentene har fått frislag rett foran Havøysund sitt mål.
Innebandy helg i Havøsyund
Guttene takker hverandre for kampen.
Innebandyhelg i Havøysund
Bjørg Mette Giæver i kioskvinduet med to av sine minste medhjelpere.
Innebandy helg i Havøysund
Her får Hammerfestguttene et flott mål.
Innebandy helg i Havøysund
Nok et angrep av Hammerfest, men det ble ikke mål.
Innebandy helg i Havøysund
Treneren for guttene fra Havøysund, Håkon Hansen, var svært fornøyd med opplegget.
Innebandy helg i Havøysund
Jentene varmer opp med skudd mot keeperen.
Innebandy helg i Havøysund
Richard Nergård på Havøysund lager mål.
Innebandy helg i Havøysund
Isabelle Pedersen, jentetrener fra Havøysund, Mauritz Nyberg, trener fra Hammerfest, og Gerd Mona Simensen, leder i HF innebandy, diskuterer opplegget i Havøysund.

Skjema