Årets offentlige nettsted 2004

10 statlige og 11 kommunale nettsteder er nominert til årets offentlige nettsted 2004. Det skal deles ut to priser, en til årets stalige nettsted og en til årets kommunale nettsted. Måsøy kommune er med i finalen.
Pressemeldig fra Kommunal Rapport og Norge.no
                                                                                                                Dato:7/5-04

Gode kandidater til årets offentlige nettsted 2004!

10 statlige og 11 kommunale nettsteder er nominert til årets offentlige nettsted 2004. Juryen som skal kåre vinnerne er godt i gang med arbeidet. Det skal deles ut to priser, en til årets statlige nettsted og en til årets kommunale nettsted 2004. Kåringen er et samarbeid mellom Kommunal Rapport og Norge.no.

Kåringene finner sted på IKT-konferansen «Omstilling med IKT - fra visjon til handling», arrangert av KS i Tønsberg 2.-3. juni. Prisene blir delt ut av statsråd Morten A. Meyer i Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Vinnerne vil presentere sine løsninger på konferansen.

De nominerte til de to prisene er:
Årets statlige nettsted:
Høgskulen i Volda, Universitetssykehuset Nord-Norge, Bedin, Matportalen, ung.no, Utlendingsdirektoratet, Konkurransetilsynet, Skattedirektoratet, Norges forskningsråd og Statens pensjonskasse.

Årets kommunale nettsted:
Akershus fylkeskommune, Høyanger kommune, Kristiansund kommune, Kvam kommune, Måsøy kommune, Oslo kommune, Sauda kommune, Stord kommune, Telemark fylkeskommune, Ullensaker kommune og Årdal kommune.

Kåringene har til hensikt å fokusere på gode, brukervennlige nettløsninger i offentlig sektor. I tillegg blir det lagt vekt på at nettstedet har tilrettelagt for interaktiv dialog mellom brukere og ansvarlige. Det er også viktig at nettstedet formidler offentlig informasjon som gir brukerne grunnleggende innsikt i sine rettigheter, plikter og muligheter.

Kommunal Rapport vil i tillegg dele ut en åpenhetspris til et kommunalt nettsted som har tatt i bruk nettet for å styrke lokaldemokrati, dialog og deltakelse mellom innbyggerne og beslutningstakere.

Kontakt:
Ole P Pedersen, redaktør Kommunal Rapport, tlf 24 13 29 24
Ove Nyland, redaktør Norge.no, tlf 57 65 50 16

 

Skjema