Besøkstall turistkontoret - sommeren 2004

Har det vært noen italienere her i sommer? Hva med spanjoler? Hva spør turistene om? Her finner du besøkstall, samt museumsbestyrerens kommentarer.
Tall fra og med uke 26 til og med uke 33:

Norge:           262
Sverige:           22
Danmark:        07
Nederland:      17
Frankrike:       09
Sveits:             05
Tyskland:        33
Finland:           19
England:          06
Italia:               02
Spania:            10
Andre:             03
Totalt:            395

Kommentarer: Dette er turister som har vært innom turistinformasjonen. Mange kommer ikke innom her. Det vil si at tabellen ikke registrerer alle turistene som har vært på besøk i kommunen.
Når det gjelder Norge viser registreringene også de som har sett museumsutstillingene.
De fleste turistene er likevel fra Norge. De utgjør 66% av de besøkende. Tyskland følger så med 8,3%. Som nr, tre ligger Sverige med 5,6%. Finland og Nederland utgjør om lag 4,5% hver.

Hva spør turistene om? Først og fremst vil de oppleve noe. De vil ut på havet å fiske. De spør etter campingplass og et sted der de kan tømme doene sine. Hvor får de strøm fra? Noen vil se fuglefjellet. Andre vil gjerne reise til øyene våre. Båten går for tidlig om morgenen slik at det ikke lar seg gjøre å dra på en dagstyr. Likevel drar en og annen til øyene og overnatter der.
Hvor bør campingplassen i Havøysund helst ligge? Kanskje det beste stedet vil være på Klokkerjordet. Da må det bygges en vei på andre siden av den veien som  går innover i dag. Da slipper de som bor på Klokkerjordet trafikken forbi husene sine. Turistene vil helst bo ved havet.
Måsøy kommune bør, før neste sesong starter,bygge et offentlig toalett og et sted der folk kan få strøm til bobilene sine.
Så kan private bygge en campingplass og komme med øvrige tilbud til turistene, slik som f,eks, fisketurer o.a.

Bernt Jacobsen

Skjema