Gang_og_Sykkelvei_53x88

Bilkjøring på gang - og sykkelveier

Vi har registrert bilkjøring på våre gang - og sykkelveier og må minne om at dette er forbudt i hht. vegtrafikkloven. I tillegg er det trafikkfarlig for de myke trafikkanter som gang - og sykkelveiene er bygd for. Vi ber om at du som bilfører bruker bilveiene, selv om det nå i en anleggsperiode kan bli litt omkjøring.

Se bildet i full størrelse

 

Dette er skiltet for gang - og sykkelvei, hvor det er forbudt for kjøring med motorkjøretøy. Gang - og sykkelveier er bygd for myke trafikkanter, for å skjerme disse fra biltrafikk. Derfor er det også forbudt for trafikk med biler og motorsykler her.

 

 
 
 
I tillegg er disse veiene bygd på en enklere måte enn bilveier og tåler således ikke biltrafikk over tid. Bilkjøring fører til at skuldrene blir nedkjørt og en får spor i overgangen mellom asfalten og terrengen ved siden av.
I forbindelse med anleggsarbeidene i Nordre gate må denne gaten holdes stengt for gjennomkjøring en periode. Omkjøring er anvist over Fjellveien og bilistene må benytte denne omkjøringen. Omkjøring over gang - og sykkelveien mellom skolen og Daltun er ikke tillatt. Havøysund er et lite sted og en omkjøring som øker kjørelengden med 200 m bør ikke være noe problem.
 
Vi ber om at bilistene i Havøysund retter seg etter trafikkreglene og de anvisninger som er gitt i forbindelse med anleggsarbeidene. Da unngår vi usikkerhet for de myke trafikkantene, - spesielt barn og eldre, vi unngår skader på gang - og sykkelveiene, vi unngår ulykker og vi unngår bøtlegging for brudd på trafikkreglene.

 

Skjema