Boknakaran med Julie_100x66

Boknakaran på Havøysund Hotell

Tirsdag 2. november spiller Boknakaran på Havøysund Hotell. Med seg på denne turneen har de fiolinisten Julie Alapnes Normann fra Tromsø som kom helt til semifinalen i "Norske talenter" på TV2 tidligere i år. Konserten begynner kl. 20.30. Inngang kr. 150,-

Boknakaran er blitt et begrep over hele Nord-Norge de siste ti åra. Med seg hit til Havøysund har de altså fiolinisten Julie Alapnes Normann.

Julie er langt fra ”bokna” med sine 22 år, men har gjort seg bemerka i flere år i folkemusikk-miljøet. Hun er fra Tromsø, og har røtter i spelemannsmiljøet i Målselv. Hun har blant annet studert folkemusikk på Rauland-akademiet i Telemark og høgskolen i Gøteborg.

Nå er Julie frilansmusiker og trives godt sammen med de tre Boknakaran: Jan Arvid Johansen, Ragnar Olsen og Pål Thorstensen. Sammen byr de på en konsert med egne viser på nordnorsk dialekt, med tekster som ser verden fra vårt ståsted på den nordlige kysten, men ikke begrenser seg til ”heimstad-diktning”. Det er både folkelivsskildringer, politiske kommentarer (med humor!) og mer lyriske tekster, levert av Ragnar Olsen og Senja-dikteren Helge Stangnes. Musikken er basert på visetradisjon og folkemusikk, og framføres på akustiske instrumenter som banjo, torader, mandolin, bouzouki, trøorgel, gitarer og kontrabass. Med Julie Alapnes Normann på laget blir det også innslag av fengende instrumentaler, med hovedvekt på nordnorsk og irsk tradisjonsmusikk.
 

Skjema