DET ER FREDAG

Fredag igjen og helgeværet ser ikke særlig lovende ut. Men det blir allikevel ei festhelg her i Havøysund nå som Måsøydagene er i gang med utstillinger, kulturtelt, dansegalla, salgsboder og mye mere.

I går var det danseoppvisning i Polarhallen, og jeg må få lov til å gi uttrykk for at jeg ble imponert. Imponert over hva danselærer Nancy Camilla har klart lære alle de danseglade barn og ungdom som viste oss ei flott forestilling. I Tufjord er det kammerkorkonsert i helga hos Molta A/S. Vi gleder oss til resten av Måsøydagene.

Folkeavstemmingen omkring kommunereformen er nå historie. At det ble stort flertall for at vi fortsatt skal stå på egne ben i fremtiden var nok som forventet. Jeg takker alle som la sin stemme enten i urnen eller ved det elektroniske valget og vet at kommunestyret i Måsøy vil forholde seg til innbyggernes ønske når saken endelig skal avgjøres i kommunestyret den 16. juni. 

Engasjementet var stort, men – om jeg tør si det da – jeg hadde forventet litt større valgoppslutning enn 53%. Årsaken til dette kan være så mangt, men det forteller oss at vi må bli flinkere til å møte opp neste gang det er valg. Og det er til neste høst da det igjen er stortingsvalg. Så har vi endelig fått ny rådmann på plass. Lill Torbjørg Leirbakken, som kommer fra Balsfjord kommune hvor hun har vært økonomisk rådgiver og medlem av rådmannens stab, tiltrådde 1. juni. Vi ønsker henne velkommen og ser fram til et godt samarbeid å maaaaange år fremover. 


Denne gang illustrerer jeg mine ord med bilde av kulturteltet på torget. Hva som skal skje der får du vite om du leser programmet. 

Fredag.png


Ha ei riktig god kulturhelg og ta godt vare på hverandre.
Hilsen Gudleif

Skjema