EI STORMFULL UKE

Våren hadde så smått begynt å gjøre seg gjeldende. Snøen smeltet og isen tinte bort. Men dette synes Moder Natur var i tidligste laget og skrudde på vinterbryteren igjen, med det resultat at uken ble stormfull med snø og store problemer for trafikken både på land og sjø og i luften. Typisk vårvær på våre breddegrader.

Forrige mandag fikk jeg et kort, men hyggelig, besøk på kontoret av politimester Ellen Katrine Hætta, leder for Finnmark politidistrikt Morten Daa og lensmann Christen Selvåg, hvor det ble utvekslet informasjon fra begge sider. Det er jo ikke til å legge skjul på at vi fra kommunens side nærer en viss frykt for å miste lensmannskontoret dersom det i fremtiden blir en kommunesammenslåing.

Men dette er bare en av mange virksomheter vi frykter vil gå tapt ved en kommunesammenslåing. I disse dager jobbes det intenst fra flere kommuner om å nå i mål til den store dagen i juni hvor kommunestyrene skal innberette til Fylkesmannen sin mening om kommunens fremtid. For vår del har vi samarbeidet med Hammerfest og Kvalsund om et mulig ekteskap etter år 2020, men jeg presiserer igjen at ingen beslutning er tatt fra vår kommunes side i denne saken. Før vi kommer så langt skal vi lage en infoavis/infobrosjyre til alle husstander. Vi skal avholde folkemøte. Dato er ikke fastsatt ennå, men det kommer. Vi skal også ha folkeavstemming dersom kommunestyre vedtar det i april. Det vil i så fall bli i tiden 18. – 30. mai, og her håper jeg kommunestyret blir enige om å la de som er fylt 16 år delta i avstemmingen.

Vi er inne i ei spennende tid hvor vi skal ta den viktigste avgjørelsen i kommunens historie! Dette bør være et diskusjonstema over alt nå for tiden. Tenk over hva vi har, hva vi tror vi får, hvor mange arbeidsplasser som går tapt eller hvor mange nye vi kan skape. Vil vi miste bibliotek og museum? Får vi beholde svømmebassenget? Vil vi få opprettholdt dagens kommunikasjonstilbud? Vil vi bli involvert i det nye kommunestyret i en eventuell storkommune, eller vil vi bli sittende på gjerdet å se på? Spørsmålene er mange og vinklingene forskjellige. Hva mener du?

Jeg har registrert på facebook at det klages over hundebæsj både i skolegården og over alt ellers, men man behøver selvsagt ikke være avhengig av dette medium for selv å kunne registrere at klagene er berettiget. Dette er et stadig tilbakevendende problem hver vår. Men det burde ikke være slik. Min appell til alle hundeeiere er klar; plukk opp dritten, putt den i en pose og kast den i søpla!! Ikke la posen bli liggende igjen i naturen. Dette er ditt – som hundeier – sitt ansvar!

Havøysund Musikkforening hadde basar og konsert – med Beatles på repertoaret - sist tirsdag.
Som alltid før; en fulltreffer!

Nå er det ikke mange dagene igjen til påsken er her. Været roer seg og solen titter kanskje også frem. Det blir deilig med noen fridager for de som har muligheten til det. Men ikke alle kan ta seg fri dersom samfunnsmaskineriet fortsatt skal gå rundt, og jeg tenker da blant annet på de som har sitt virke innen helse og omsorg. Disse hjelpsomme hender som er så viktige for de som har behov for hjelp. God påske til alle dere innenfor denne bransje.

 

For alle oss andre er det bare å nyte livet. Glem ikke at småfuglene skal ha mat.
God påske til dere alle.

 

Hilsen Gudleif

Skjema