Kardemomme by

En eventyrlig forestilling!

At Thorbjørn Egners velkjente barnefortellinger og sanger lever i beste velgående, det fikk vi et ettertrykkelig bevis for på samfunnssalen mandag 27. mars 2017. En fullsatt sal, fra barnehagebarn til den eldste i salen på hele 95 år – til og med på første benk, fikk oppleve en storslått og skikkelig artig teateroppsetting av «Folk og røvere i Kardemomme by», servert oss av elever fra Havøysund skole og Måsøy kulturskole. 


  1 / 32 
 
Bakeren spilt av Thea..jpg 
Bakeren spilt av Thea..jpg
 


Her var det ikke spart på noen ting. Alt fra kulisser og kostymer til lys og lyd var på plass, og skapte den optimale kardemommestemningen helt fra start av.

Hele 19 av Egners rollefigurer var å scenen, … alle de vi husker så godt, fra Tobias i tårnet og politimester Bastian, til trikkefører Syvertsen og selvfølgelig røverne Kasper og Jesper og Jonatan. Til og med papegøya, løven, kamelen og eselet var med. Og for ikke å glemme tante Sofie, som på velkjent myndig og finurlig vis klarte å få de tre røverne til både å vaske seg og pusse tennene … og mere til.  

De kjente sangene fra fortellingen av Thorbjørn Egner og Bjarne Amdahl ble på artig vis fremført av skolekoret, 1. – 4. klasse og 5. – 7. klasse, akkompagnert av Victoria Kalinichuk på flygel.

Alle skuespillerne er elever ved Måsøy kulturskole, og vi fikk oppleve stor innlevelse, spilleglede og gode skuespillerprestasjoner. Replikkene var godt innøvd, og skuespillerne klarte på en flott måte å leve seg inn i rollene.

Her har instruktørene Linda Solheim og Synne Ulltang gjort et grundig og solid arbeid.  I det hele var forestillingen et stort løft hvor hele skolen var involvert på en eller annen måte. Hvis man skulle ønske seg noe, måtte det være at forestillingen ble satt opp en gang til. Dette var skikkelig morsomt, og her burde det være godt mulig å fylle opp salen igjen både en og to ganger.

Tusen takk til Havøysund skole og Måsøy kulturskole!  Dette vil vi ha mer av.

Tekst Ernst Seppola, Bilder Trond Rølsåsen.

Skjema