ordfører_145x176

Ferietid

Det er ferietid og litt stille rundt omkring på kontorene. Det betyr likevel ikke at alt står bom stille. Jeg kan jo nevne at vi endelig har fått på plass oppstillingsplass for bobiler øst for hotellet. Nå er det myntautomater som må mettes før bobilene kan ta plass slik at kommunen får dekning for strømutgiftene. Her er også mulighet til å tømme septikk, fylle vann osv.

Strømsøylen utenfor rådhuset er også satt i drift, så her er det mulighet for de som har hybrid- eller el-biler til å lade opp.

Jeg har, sammen med rådmannen, vært på Ingøy og overlevert skolebygget til de nye eierne – Ingøyfrua A/S. Vi har også vært en tur på Rolvsøy og sett på de nye lokalene som Molta A/S er i ferd med å sette i stand for fremtidig turistdrift. Vi var også innom skolen en tur for å ta en titt.

Det er kommet inn en del innsigelser på de nye båtrutene som trer i kraft i 2016.  Rutene ligger nå til bearbeidelse hos rederiet i forbindelse med reguleringstider, liggetider, arbeidstidsbestemmelser m.m.  Endelige ruter for 2016 publiseres ca. 1. september iflg. mail fra Fylkeskommunen. Ordfører har sendt inn noen betenkeligheter i denne forbindelse, men om de blir tatt hensyn til gjenstår å se. Da vi kom fra Rolvsøy sist tirsdag, var båten 1 time og 40 minutter forsinket. Grunnen til dette er bl.a. mye last og ingen beregnet liggetid ved kai. Det ser ut til at vi bare må finne oss i slikt – eller skal vi det?

Torsdag var jeg i begravelse til Marius Strande. Han ble 24 år. Det virker så meningsløst når unge mennesker faller fra og familien sitter igjen med sorgen og spørsmålet om hvorfor. Marius skulle begynne som kokk ved helsesenteret i Havøysund, hvor han også tidligere hadde arbeidet. Mine tanker går i dag til hans pårørende.

I løpet av sommeren regner jeg med at arbeidet med å gjøre utearealet i barnehagen i bedre stand, tar til. Nytt gjerde skal komme på plass, og enkelte steder skal det asfalteres på nytt. Dette kommer til å bli bra både for ansatte og barna.

De høye sommertemperaturene ser ut til å holde seg unna våre områder denne sesongen. Men i neste uke er det Ingøyfestival, og da regner vi med at sola kommer med sine varme stråler.

Ordføreren har ennå ikke tatt ferie, men i neste uke vil jeg være borte fra kontoret noen dager.

Ha det fint der du er.

Hilsen Gudleif

Skjema