Gudleif og lillian

FOLKEAVSTEMMING

Så er folkeavstemmingen – som skal gi oss politikere et signal om kommunens fremtid – i ferd med å gå mot slutten. Mandag 30. mai er siste mulighet for å legge din stemme i valgurnen. Jeg håper du allerede har gjort din del av jobben, men som sagt: det er enda en mulighet mandag 30. mai. Da må du møte opp på Rådhuset for å få gjort din plikt. 

Men OBS-OBS, i kveld – fredag 27. mai klokken 2359 - er siste mulighet for å avgi stemmen din elektronisk. Om jeg er spent? Selvsagt er jeg det. Både på hvor stor valgdeltakelsen blir og hva innbyggerne i Måsøy mener om fremtiden. Skal vi fortsatt være en selvstendig kommune eller blir det ekteskap med Hammerfest og Kvalsund og vil valgdeltakelsen bli minst 60%? Mandag kveld får vi svaret.

Under ei enkel tilstelning i forbindelse med Oppvekstkomiteens møte sist torsdag fikk biblioteksjef Lillian Jacobsen overrakt Finnmark Fylkeskommunes bibliotekpris 2015 av ordfører.I uttalelsen fra fylkeskommunen heter det at prisen er gitt «for bibliotekets virksomhet, og fordi kommunen har satset på bibliotek i en tid da det er mange økonomiske hensyn å ta». Videre ; «Vi vil spesielt berømme all den aktiviteten vi har sett gjennomført i 2015. Språkkafe, bowlinghall i biblioteket, valgdebatt, opprettet leseombudsordning, overnatting på biblioteket, seniorsurf» - bare for å nevne noe.

Måsøy folkebibliotek ble nylig pusset opp og flyttet til nye lokaler, og utlånet av bøker til barn er 37 prosent høyere ved dette biblioteket enn ellers i Finnmark i 2015. Finnmark fylkeskommune skriver videre at politikere og administrasjon i kommunen fortjener ros for å ha satset i sin kommune, og vil samtidig gi honnør til biblioteksjef Lillian Jacobsen for hennes utrettelige arbeid i Måsøy hvor hun har stått på, gjort en fantastisk jobb og fortjener stor honnør. Jeg stiller meg gladelig bak alle gratulanter!

I dag er siste arbeidsdag for museumsbestyrer Per Christian Burhol. Han har fått seg ny jobb og er snart på plass i Farsund. Vi takker for den tiden han har vært hos oss og ønsker han lykke til i sitt nye virke. 10. august tiltrer Sofus Vikeså Kjeka inn i stillingen, slik at Måsøy museum fortsatt vil være et oppegående kulturtilbud i årene som kommer. I sommer vil museet være betjent av Isabell Strande som alltid møter oss med et smil om munnen. Ta gjerne en tur innom i løpet av sommeren og hils på henne. 

17. mai er for lengst passert, men jeg vil gjerne takke Havøysund Idrettslag og Havøysund Musikkforening for et nytt godt gjennomført program. Samtidig benytter jeg anledningen til å gratulere Harald Haagensen med årets kulturpris.

Går det rutebåt til Ryggefjord til sommeren?
Joda. Som tidligere år anløpes Ryggefjord på signal fredag og søndag og vil legge til ved flytekaien når vær og vind tillater det. Ved dårlig vær er det mannskapet som avgjør om båten kan anløpe stedet eller ikke. Dette har jeg fått opplyst av Fylkeskommunen og har videreinformert leder i Havnedalens Vel om dette. Jeg har også blitt informert om at M/S «Årøy» settes inn i ruten i løpet av uke 22.

I morgen – lørdag 28. mai kl. 2000 er det Beatleskonsert på Samfunnssalen.  Neida, The Beatles kommer ikke, men det gjør derimot Havøysund Musikkforening. Og en bedre erstatter kan man vel ikke få, så vi gleder oss. Kommer du?

Jeg vet ikke helt om noe som helst er normalt i naturen for tiden, men jeg kan ikke minnes å ha registrert multeblomst så tidlig i mai som i år. Da er det bare å håpe på at dette er et godt tegn for en bugnenede multesesong. Deilig er det i alle fall å kunne våkne hver morgen til fuglekvitter utenfor soveromsvinduet.


Gudleif og lillian_1.jpg

 

God helg.
Hilsen Gudleif

Skjema