lekende lett

Friluftsrådet frister med aktivitet i disse koronatider

Vårt ønske er at «Lekende Lett» skal være med og skape aktivitet i disse koronatider, sier Kristine Hetlesæter i Finnmark Friluftsråd.

Koronaviruset gir en annerledes hverdag for de fleste. For mange betyr det mer tid hjemme. Det er årsaken til at Finnmark Friluftsråd fredag starter «Lekende Lett»

 

Kristine Hetlesæter i sier dette om friluftsrådet nye aktivitetskonkurranse:

 

- I disse dager er det mange som får føle «brakkesyken». Da er det ekstra godt for store og små å komme seg ut – om så bare rett utenfor døra. Vi inviterer derfor til vår nye vår konkurranse.

 

- Vi har laget en aktivitetsbank med forslag til uteaktiviteter, der noen er slik at de kan gjøres flere på samme dag, andre tar kanskje litt lenger tid. Vårt tips er at de som blir med velger en aktivitet hver dag, sier Kristine Hetlesæter.

Slik fungerer «Lekende Lett»: 

1) Gå ut og lek!

2) Skriv ut aktivitetsarket og heng det opp på kjøleskapet. Kryss av i skjemaet etter hvert, slik holder du oversikt over dine aktiviteter. Kanskje har du ideer til andre aktiviteter? Skriv opp de også.

3) Del gjerne bilder med Finnmark Friluftsråd. På Facebook: Legg inn bilde i kommentarfeltet. På Instagram: Merk bildene med #perletur. Kreative bidrag blir premiert underveis!

4) Når du har gjennomført minst 5 aktiviteter, gå inn på perletur.no og registrer deg og dine aktiviteter i skjema som legges ut. Fyll ut ett skjema per deltaker! Send inn innen fredag. 24. april. 

5) Nå er du med i trekningen av buffer, sitteunderlag, termos, turkniv, Spikkeboka, kompass, hodelykt og en sovepose!

 Finnmark Friluftsråd presiserer at aktivitetene skal skje på en helsemessig forsvarlig måte, hvor man til enhver tid følger myndighetenes anbefalinger. Ikke oppsøk andre utenfor husstanden, men utfordre gjerne familier, venner og naboer via sosiale medier.

Skjema