P1010634_700x525_cropped_100x106

Hundeklubbens arrangement i Kulturuka 2010

I kulturuka 2010 skal hundeklubben ha et arrangement. De skal kåre Havøysunds fineste hund. jeg har intervjuet Maria Johnsen Berg, som er leder for hundeklubben i Havøysund, for å finne ut mer om Hundeklubben og arrangementet som de skal ha i kulturuka.

Hundeelskeren Maria Johnsen Berg

Når jeg banker på hos Maria, hører jeg masse bjeff og hyl. Det er fra Birk og Sean. Det er de to hundene hun har. Jeg åpner forsiktig døra, og der springer Birk, den brune hunden, i mot meg i gangen. Maria roper til Birk at han skal komme, men Birk er alt for nysgjerrig.

            - Jeg må holde han igjen når det kommer folk, sier Maria, mens hun tviholder på den store hunden som heter Sean. – hvis ikke så flyr han på alle og river dem ned.
 
Jeg setter meg ved kjøkkenbordet. Datteren til Maria, Juna Natalie, sitter allerede ved kjøkkenbordet. Hun er blitt enda større siden sist jeg så henne. Maria gir henne en pære som hun har skjært opp i biter, og setter seg ved bordet sammen med meg. Jeg leter fram en penn og boka mi fra sekken og stiller henne det første spørsmålet, som er hvor lenge hundeklubben har eksistert.
            - Det var et godt spørsmål, jeg bodde ikke her første gangen de startet opp, men jeg tror det var i 2003.
 
Maria reiser seg, går bort til et sted i huset der hun sikkert har permer og saker som hører til hundeklubben. så blar hun i permen og konstaterer at det var i begynnelsen av 2004.
            - Hundeklubben har eksistert i Havøysund siden 2004, medlemmene i klubben møtes ukentlig for å trene hundene, vi prøver også å få til minst et kurs i året her i Havøysund med godkjente instruktører.
 
Helt siden hundeklubben startet har de hatt arrangement i kulturuka. I år skal hundeklubben ha kåring av Havøysund fineste hund. Det er ingen krav til rase, men det gjelder å vise fram hunden på best mulig måte. De vil se på om hunden er velstelt, hvordan kontakt mellom hund og eier er, samt gemytt. Påmelingsavgiften er kr 30,-, og påmelding kan gjøres ved fremmøte fra kl 17.30-18.00. Hundeklubben vil også ha salg av kaffe og saft.
 
Nå kommer det største spørsmålet: hvor skal arrangementet være? Det visste ikke Lisbeth. 
            - Det skal være oppe ved storvannet, sier hun. – Vi vet ikke akkurat hvor, vi må prøve oss frem og se hvor det er best.
 
Er du utdannet som hundetrener?
            Nei, men Audhild er hundetrener.(Noe som jeg ved fra før.) – jeg er halvveis i min utdannelse, det e noen eksamener til å ta, men jeg er ferdig med halvparten av dem, forteller Maria.
 
Har dere hatt hund før Sean og Birk? Spør jeg og klør Birk i den brune pelsen som minner om saueull.
            - Vi har hatt en hund til før Sean og Birk, den het Diva.
- Er det hunden til Diane?
            - Nei den heter Tifa.
- Hvilken rase var Diva.
            - Hun var en Manchester Terrier.
- Hvor lenge har du hatt hund som interesse?
            - Jeg har hatt min egen hund i seks år, men jeg har hatt interesse for hund mer enn det.
 
Det var alt. Sier jeg, litt flau over at det var så korte og få spørsmål
- Tusen takk for at du gadd å ta deg tid til å svare på spørsmålene, sier jeg.
– Det var så lite så, sier hun.
 
Jeg går ut i gangen og Birk, den brune hunden følger etter. Men så kom jeg til å tenke på kameraet jeg har i lomma. Jeg går tilbake til Maria inne på kjøkkenet.
- Kunne jeg få ta noen bilder av deg og hundene?
            - Det kan du godt. Sa hun.
 
Hun stiller seg opp og jeg knipser det første bildet av henne.
- Jeg er ikke særlig fotogen sier hun
- Gå sammen med hundene, så jeg kan få tatt et bilde av dere alle tre.
 
Hun setter seg ned mens hun gir Birk og Sean en godbit hver, poenget var at de skulle se på meg, men de er mer oppsatt på å få godbiten som Maria har i handa. Men til slutt får jeg til å knipse noen fine bilder av de tre J
 
 
Skrevet av Dina Mathisen
Praksiselev fra 9. klasse
P1010636_740x987

Skjema