Krabbe

JANUAR

Bare noen dager igjen før årets første måned er en del av historien. En måned med mye ruskevær, men også fine dager med nysnø og stjerneklare kvelder.

Akkurat nå er vi inne i en mildværsperiode som tar fra oss skiføret og erstatter det med speilholke, regn og vestavindskuling. Dette har også medført at Havøysundveien til tider har vært stengt eller kolonnekjørt, og hvor bussen har hatt problemer med å holde ruten i sterk vind og isbelagte veier. Men dette er bare en overgang. Det blir bedre etter hvert, skal du se. Det gjør jo alltid det, ikke sant?

krabbe[1][1].JPG

 

Det gledeligste som har skjedd denne måneden er at Næringskomiteen har innstilt på at Måsøy skal innlemmes i det kommersielle krabbefiske.

 Endelig avgjørelse tar Stortinget den 31. januar, og her forventer vi alle at Stortinget følger Næringskomiteens anbefalinger. Noe annet vil være å betrakte som et «jordskjelv.»

Fra Måsøy kommunes side har dette vært en kamp vi har kjempet over mange år, og som nå ser ut til å bære frukter. Jeg håper dette igjen resulterer i at fiskerne som tidligere har flyttet ut fra vår kommune for å kunne delta i krabbefisket, nå flytter hjem igjen. Dere er velkommen tilbake! 

Det har versert rykter om at langbølgemasta på Ingøy skal rives. Dette har Norkring avkreftet overfor kommunen og heller bekreftet at den i alle fall vil stå der den står til 2021. For oss er jo masta – med sine 362 meter – en attraksjon som også turister har lagt merke til.

Noen har etterlyst salget av Måsøy skole og tilhørende lærerbolig. Dette vil bli annonsert om ikke lenge.  Det er å håpe at eventuelle nye eiere ser muligheten til å drive en form for aktivitet i disse flotte lokalene som kan gi et positivt løft for øya.

Har du vært plaget med tannverk i det siste? Da kan jeg opplyse om at ny tannlege er på plass, så hjelpen er nærmere enn du kanskje trodde.

Med eller uten tannverk – jeg ønsker deg ei riktig god helg.

 

Hilsen Gudleif

Skjema